Gazete Vatan Logo

Araç Sorgulama İle Plakaya Göre Trafik Cezası Sorgulama Ve HGS Kaçak Geçiş Sorgulama

Araç sorgulama ile plakadan trafik cezası sorgulama yapılabilir. Araç trafik cezası sorgulama ve HGS kaçak geçiş sorgulama işlemlerini plaka bilgisi ile yapabilirsiniz. Detaylara bakalım.

Araç Sorgulama İle Plakaya Göre Trafik Cezası Sorgulama Ve HGS Kaçak Geçiş Sorgulama

Araçlar hakkında kapsamlı bir şekilde hizmetler sunulmaktadır. Araçların vergileri, sigortaları, kaza durumları gibi farklı bilgiler edinilmek istenmesi, hizmetlerin de çeşitlenmesini sağlamıştır. Farklı platformlar üzerinden kullanıma sunulmuş olan araç sorgulamahizmetlerinisizler de kullanılabilir ve böylece araçlar hakkında merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama kapsamında yapabileceğiniz ilk işlem aracın hasar kaydının olup olmamasıdır. Araç sorgulama için bu yönde bilgi almak isteyen kişilerin Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sunulan SMS servisinden yararlanmanız gerekmektedir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ MUAYENE RANDEVU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

SMS servisi sayesinde cep telefonlarınız üzerinden atacağınız mesajlar sayesinde araç hasar kaydı gibi bilgileri öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama konusunda yapacağınız bu işlemler 4 TL ile ücretlendirilmektedir.Araç sorgulama için yapacağınız diğer hizmet ise e devlet kapısı üzerinden sunulmaktadır. E devlet kapısı üzerinden araç sorgulama başlığı ile sunulan hizmet sonrasında araçların ruhsat bilgilerine ulaşabilir ve araçların çalıntı, rehin gibi durumlarını görebilirsiniz. Bu bakımdan sizi mağdur edecek araç almamak içinaraç sorgulama yapmanız önemlidir.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama

Trafik cezası sorgulama da araçlar için yapılabilecek olan sorgulamalar arasında yer almaktadır. Vatandaşların araçlar üzerinde herhangi bir cezasının olup olmadığını öğrenmek, varsa olan trafik cezalarını ödemek için trafik cezası sorgulama yapması yeterli olacaktır. Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesi üzerinden yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemi sonrasında güncel ceza durumunu görebilirsiniz.

Trafik cezası sorgulama işlemi sonrasında eğer cezanız olduğunu görürseniz ve bu cezanızı ödemek istiyorsanız GİB sitesi üzerinden yardım almanız gerekmektedir. Trafik cezası sorgulama sonrasında döküm olarak alacağınız ceza bilgilerinizin altında yer alan ödeme adımları ile birlikte kredi kartınız üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Yapacağınız ödeme ile birlikte herhangi bir cezanız kalmayacağı gibi kurumlarda sıra beklemenize gerek kalmadan ceza ödemenizi kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS Kaçak Geçiş Sorgulama

PTT bağlantılarından olan HGS müşteri sayfasından HGS kaçak geçiş sorgulama yapılabilmektedir. Önceleri sadece PTT üzerinden yapılan HGS sorgulamaları artık e devlet kapısı üzerinde de verilmektedir. Plaka bilgisi ile sizlerde her iki yöntemle HGS kaçak geçiş sorgulama, HGS bakiye sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.