Gazete Vatan Logo

Araç Plaka Sorgulama Ve Tramer Hasar Kaydı Geçmişini - SMS İle Öğrenme

Araç plaka sorgulama ile araçların tramer hasar kaydı geçmişini öğrenebilirsiniz. Araç sorgulama işleminin nasıl yapılacağını ve tramer kaydı sorgulama detaylarını sizlere haberimizde anlattık.

Araç alacak ve alacakları araçlar hakkında bilgi almak isteyen kişiler için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezitarafından geliştirilen hizmetler sayesinde bilgi edinmek mümkündür. Online işlemlerim yanında SMS hizmeti sayesinde çok daha kolay erişilebilir olan araç plaka sorgulama hizmetlerinden telefonunuzdan yollayacağınız bir mesaj ile yararlanabilirsiniz. Bu tür sorgulamalar için özel hazırlanan 5664 servisi üzerinden üstelik sadece araç sorgulama değil, araç ile ilgili diğer işlemlerinizde de yardım alabilmeniz mümkündür.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ HASAR SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan araç sorgulama hizmetinden yararlanmak isteyenlerin yapması gereken tek şey, hangi araç hakkında bilgi alınmak isteniyorsa, o aracın plakasını yazıp 5664’e göndermek. Yapacağınız bu işlemin ardından aracın hasar durumu ile ilgili tüm bilgiler mesaj olarak telefonunuza gönderilecektir.Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sağlanan bu hizmet, sisteme kayıtlı olan tüm hasar durumlarını vatandaşlara iletmektedir.

Haberin Devamı

Hizmet aracılığı ile araçların ne zaman kaza yaptığını, ne kadarlık bir hasar oluştuğunu ilettiği için hasarın ciddi olup olmadığını da öğrenebilirsiniz. Özellikle hasarlı araç almak istemeyen vatandaşların, araç almadan önce kesinlikle bu hizmetlerden yararlanarak araç sorgulama yapması ve hasar durumun öğrenmesi gerekir. Aksi halde kazalı bir araç alarak daha fazla masraf yapmanız mümkün olacaktır.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS hizmetinden tüm operatörlerden mesaj atmanız mümkündür. Ortak SMS numarası olan 5664, aynı zamanda ücretlidir. Numara üzerinden yapağınız tüm sorgulamalarda 4 TL ücret alınmaktadır. Bunun yanında sorgulamalarda herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar sorgulama yaparak bilgi alabilmeniz mümkündür.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda internet üzerinden yapacağınız diğer araç plaka sorgulama hizmetlerinden öğrenemeyeceğiniz bilgileri sizlere sunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS hizmeti sayesine araç hakkındaki tüm hasar detaylarına belirtilen adımları takip ederek sizler de ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı