Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Ve Plakadan HGS Trafik Cezası Sorgulama

Araç hasar kaydı sorgulama yaparak araç hasar sorgulama bilgilerini öğrenebilirsiniz. Araç hasar sorgulama ve HGS trafik cezası sorgulama adımlarını sizlerle paylaşıyoruz. Detaylara bakalım.

Araç Hasar Kaydı Sorgulama Ve Plakadan HGS Trafik Cezası Sorgulama

Araçların kaza yapıp yapmadığını öğrenmek için araç hasar kaydı sorgulama yapılması gerekmektedir. Önceki yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili birimi tarafından sunulan hizmet nedeniyle tramer olarak kalan araç hasar kaydı sorgulama işlemleri önceki yıllara göre çok daha kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Tramer kaydı sorgulama işlemlerini online olarak yapmanız mümkün olmadığı için kişilerin Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi üzerinden sunulan SMS servisinden yararlanmanız gerekmektedir.

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Araç hasar kaydı sorgulama için SMS servisinden yararlanmak için kişilerin cep telefonlarının SMS bölümüne aracın plakasını girmesi gerekmektedir. Plaka girerken, herhangi bir boşluk bırakmadan ve Türkçe karakter kullanmadan büyük harflerle araç plakasını yazmanız gerekmektedir. Bu kritere uygun olarak atacağınız mesajlar sonucunda, tarafınızaaraç hasar kaydı sorgulama sonucu iletilecektir. Eğer mesajınızı doğru bir şekilde atmaz ve şablona uymazsanız, hata mesajı alacak ve tramer kaydı sorgulama işlemleriniz tamamlanmayacaktır. Bu nedenle tramer kaydı sorgulama yapmak isteyenlerin belirtilen kriterlere ve sorgulama tiplerine dikkat etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

Araç hasar kaydı sorgulama işlemlerini yapmak isteyenlerin her bir tramer kaydı sorgulama işlemi için 4 TL ödemesi gerekmektedir. 4 TL ödemesi direk mobil ödeme olarak alınmaktadır. Bu bakımdan sorgulama yapmadan önce ücret konusuna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Plakaya Göre HGS Trafik Cezası Sorgulama

Araç sorgulama konusunda yararlanacağınız diğer bir hizmet de plakaya göre HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama olmaktadır. Plakaya göre HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemi ile birlikte araç cezalarınız ile ilgili tüm bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Böylece ceza ile ilgili güncel bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Plakadan HGS ve trafik cezası sorgulama işlemleri direk plaka üzerinden yapılmaktadır. Bu bakımdan kişilerin yapmak istediği plakaya göre HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama işlemlerinde sorgulama alanlarına plaka bilgisini girmeniz gerekmektedir. Plakayı girmeniz ile birlikte tüm ceza durumu ekranda yaşanacaktır.

Haberin Devamı