Gazete Vatan Logo

Araç Hasar Kaydı Sorgulama İle Kaza Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Araçların yaptığı kazalar için bilgi almak isteyenler, araç sorgulama uygulamalarından araç hasar kaydı sorgulama yapması gerekmektedir. Araç hasar sorgulama için tüm detaylar haberimizde…

Araç Hasar Kaydı Sorgulama İle Kaza Bilgilerini Öğrenebilirsiniz

Araç hasar kaydı sorgulama olarak adlandırılan hizmetlerde araçların kaza durumları hakkında net ve resmi bilgilere ulaşmak mümkündür. Bu açıdan vatandaşların yapacağı online işlemlerde araç hasar kaydı sorgulama adımlarını takip etmesi gerekmektedir. Pek çok vatandaş araç sorgulama dahilinde yapacağı araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinde sorun yaşamaktadır. Bu bakımdan dikkatli bir şekilde araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Online olarak herhangi bir araç hasar kaydı sorgulama hizmeti bulunmadığı için hasar kayıt sorgulama işlemlerinde vatandaşlar yapması gereken en önemli işlem Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sağlanan SMS servisinden yaralanmaktır.

ARAÇ HASAR SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

ARAÇ BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAMER KAYDI SORGULAMA

Resmi SMS servisi olan 5664 üzerinden yapılacak olan sorgulama ile birlikte kolay bir şekilde bilgi alınması ve araçların kaza durumunun görüntülenmesi mümkündür. İlgili hizmetten tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Bu bakımdan sizler de kolay bir şekilde araç sorgulama dahilinde araç hasar kaydı sorgulama yapabilirsiniz. Fakat vatandaşların 5664’e göndereceği mesajların ücretli olduğu kesinlikle unutulmamalıdır.Araç hasar kaydı sorgulama için yapılacak işlemlerde araç plaka bilgisi yeterlidir. Bu bakımdan araç plakasının büyük harfler ile ve Türkçe karakter kullanılmadan 5664’e mesaj olarak gönderilmesi yeterli olacaktır. Bu şekilde yapılacak olan araç hasar kaydı sorgulama sonrasında ilgili araç için tüm hasar durumu mesaj olarak kişilere gönderilecektir.

Haberin Devamı

Böylece kolay bir şekilde bilgi alınması ve aracını hangi tarihlerde kaza yaptığı öğrenilmesi mümkündür. Plaka bilgisi girilerek tüm araçlar için SMS üzerinden sorgulama yapılabilmektedir. Bu konuda herhangi bir sınırlama olmadığı gibi tek kriter, bir SMS ile sadece tek bir araç için sigorta sorgulama yapılabilecek olmasıdır. Bu nedenle vatandaşların tek bir mesajda birden fazla plaka yazması mümkün değildir ve bu şekilde yapılacak olan sorgulamalara işleme konulmayacaktır. Bu tip küçük detaylara dikkat edilmesi ile birlikte araç hasar kaydı sorgulama işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilecek ve araç ile ilgili detaylara ulaşılacaktır.

Haberin Devamı