Gazete Vatan Logo

AÖL kayıt yenileme tarihleri! AÖL 3. dönem kayıt yenilemesi nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme tarihleri merak ediliyor. AÖL 3. dönem kayıt yenilemesi nasıl yapılır? Sorusunun yanıtı da gündemde oldukça merak ediliyor. Peki 2018 AÖL kayıt yenilemesi ne zaman sona erecek? İşte merak edilen bilgiler...

AÖL kayıt yenileme tarihleri! AÖL 3. dönem kayıt yenilemesi nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme işlemleri 7 Mayıs tarihinde başladı. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği AÖL kayıt yenilemesine dair bilgileri haberimizde derledik. İşte tüm detaylar...

AÖL KAYIT YENİLEME KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN SONA ERECEK?

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine yönelik Bakanlık yaptığı açıklamada, "Açık Öğretim Lisesi 2017/3. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. Öğrencilerimiz 20 Mayıs 2018 Pazar günü mesai bitimine kadar kayıt yenileme işlemlerini yapabilirler." ifadelerini kullandı. Başvurular İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri'ne yapılacak.

AÖL KAYIT YENİLEME ÜCRETİ

2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme Sınav Ücreti; 35 TL olarak belirlenmiştir. (30 TL Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme Sınav Ücreti olarak 5 TL ise Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğine yatırılacaktır.)
Öğrenci adayı, T.C. Kimlik Numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (T.C. vatandaşı olmayan öğrenci adayları ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numarası ile anlaşmalı bankalara müracaat edeceklerdir.)

Haberin Devamı