Gazete Vatan Logo

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

AÖF sınavı 3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleşti. Adaylar AÖF sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı. Peki AÖF sonuçları ne zaman belli olur ve nasıl sorgulanır? İşte tüm ayrıntılar...

AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Geçtiğimiz yıllarda 15 gün içerisinde açıklanmış olan AÖF sonuçları adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. AÖF sonuçları açıklandığında "ogrenci.anadolu.edu.tr" internet adresinden öğrenilebilecek.

AÖF SINAV SONUÇLARI İTİRAZI

AÖF final sınavı sonuçlarının açıklandığı tarihten sonra, öğrencilerin itiraz hakkı bulunan tarihler de belli olmuş olacak. Sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten sonraki 5 iş günü içerisinde, öğrenciler AÖF final sınav sonuçlarına itiraz edebilecekler. Süre dışında yapılacak itirazlar ise değerlendirilmeyecek. Sınav sonuç itirazı işlemi yapacak olan öğrencilerin, bu konu ile ilgili hazırlanmış kılavuzları incelemeleri gerekiyor.

AÖF 3 DERS SINAVLARI İLE İLGİLİ BİLGİLER VE GİREBİLME ŞARTLARI

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan daha önce tek ders sınavı uygulamasının 3 ders sınavı olarak değiştirildiğinin müjdesini açık öğretim öğrencilerine vermişti. Bu uygulama, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakülteleri öğrencileri arasından mezun olmasına tek dersi kalan öğrencilerin, mezun olabilmeleri ve dönem uzatmamaları için başlatılmıştı. 22 Temmuz 2017 tarihinde sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek olan 3 ders sınavlarına, ülkemiz içinde açık öğretim programına kayıtlı olan ve 3 ders sınavına girme hakkı olan tutuklu öğrenciler de katılabilecek. Bu öğrencilerin sınavları cezaevlerinde düzenlenecek. Yurt dışı programlarına tabi olan öğrencilerden 3 ders sınavına girmeye hak kazanan öğrencilerin sınavı ise 13 Ağustos 2017 tarihi Pazar gününde, yine kurum tarafından belirlenmiş olan sınav merkezlerinde yapılacak.

Haberin Devamı

Başarısız olunan derslerden bir öğrencinin 3 ders sınavlarına girmeye hak kazanabilmesi için, öğrencinin daha önce güz veya bahar döneminde derslerin kaydını yapmış olması gerekiyor. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan bir açıklamada, bir dersin notu DZ veya YZ olarak açıklandıysa, öğrenci 3 ders sınavına giriş hakkı kazanamayacak.