Gazete Vatan Logo

Anneler günü ne zaman? 2020 Anneler günü hangi tarihte, hangi gün? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı?

Anneler Günü ne zaman? sorusu binlerce kişi tarafından merak ediliyor. İlk anneler günü heyecanını yaşayan, annesini mutlu kılmak için ona hediye almak isteyen binler anneler gününün 2020 yılında ne zaman kutlanacağını araştırıyor. Mayıs ayının başlamasına 9 gün kalınca, anneler günü ile ilgili yapılan araştırmalar da hızlandı. Peki, 2020 Anneler günü hangi tarihte, hangi gün?

Anneler günü ne zaman? 2020 Anneler günü hangi tarihte, hangi gün? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı?

1600 yıllarda biri kutlanan anneler günü her sene olduğu gibi bu yılda kutlanacak. Mayıs ayının yaklaşamaya başlamasıyla, anneler günü ne zaman, hangi gün? soruları da arttı. Peki, anneler günü bu yıl hangi güne denk geliyor? Anneler günü ne zaman?

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika gibi ülkelerde Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır. Türkiye’de anneler günü 10 Mayıs 2020 tarihinde kutlanacak.

2020 ANNELER GÜNÜ İLK NE ZAMAN KUTLANDI?

Tarihteki ilk anneler günü kutlamaları, antik Yunan’da, tanrıların anası Rhea onuruna düzenlenen bahar kutlamalarına dayandırılabilir. 1600’lerin İngiltere’sinde “Anneler Pazarı” kutlanırdı.

Hıristiyanlığın Avrupa’da yaygınlaşmasıyla kutlama biçim değiştirerek “Kilise Ana” kutlamasına dönüştü. Kendilerine hayat veren ve kötülüklerden koruyan gücün “Kilise Ana” olduğuna inanılırdı. Zamanla kilise festivali ile “Anneler Pazarı” kutlamaları karıştı ve insanlar, kiliseyle birlikte annelerine de şükranlarını sunar oldular.

Haberin Devamı