Gazete Vatan Logo

Ankara'da üç koldan "FETÖ" operasyonu başlatıldı!

Ankara'da geniş çaplı FETÖ operasyonu başlatıldı. Birçok devlet kurumu çalışanı gözaltında...

Ankara'da üç koldan "FETÖ" operasyonu başlatıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Yargıtay, Danıştay Tetkik Hakimleri, Anayasa Mahkemesi memurları ve Adalet Bakanlığı'ndaki bazı görevliler gözaltına alındı. Yargıtay ve Danıştay'da gözaltı kararı bulunan ve görevde olan 25 tetkik hakimi yapılan operasyonla birlikte açığa alındı.

ADALET BAKANLIĞINDA 29 GÖZALTI

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 29 zanlıyı gözaltına aldı.

Zanlıların adreslerine düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 32 kişiden 29'u gözaltına alındı.Firari zanlıların yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlılardan bazılarının Adalet Bakanlığında çalışırken ihraç edildiği, bazılarının ise görevlerini sürdürdüğü belirtildi.

OPERASYONLA BİRLİKTE AÇIĞA ALINDILAR

Yargıtay ve Danıştay'da gözaltı kararı bulunan ve görevde olan 25 tetkik hakimi yapılan operasyonla birlikte açığa alındı.

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı'nda gözaltına alınan görevlilerin kritik birimlerde görevli oldukları öğrenildi. Adalet Bakanlığı'nda FETÖ ile bağlantısı bulunan 5 kişi, Anayasa Mahkemesi'nde ise 8 kişi görevinden ihraç edildi.