Gazete Vatan Logo

Ankara'da hastane inşaatında korkutan yangın

Son dakika haberi... Ankara’da bir hastane inşaatında yangın çıktı. Olaya ilişkin açıklama yapan Vali Vasip Şahin, YHT Gar binası yanındaki inşaatta izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu başlayan yangının itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alındığını duyurdu.

Ankara'da hastane inşaatında korkutan yangın

Ankara’da özel hastane inşaatında kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar, izolasyon malzemelerine isabet edince yangına neden oldu. Kentin birçok noktasından görülen ve paniğe neden olan alevler, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Dumandan etkilenen 2 inşaat işçisine ambulansta müdahale edildi.

Çankaya ilçesi Celal Bayar Bulvarı'ndaki özel hastanenin inşaatında çalışmalar sırasında kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımlar, izolasyon malzemelerini tutuşturdu. İşçilerin müdahalesine rağmen yangın, bir anda büyüdü. Gökyüzüne yükselen siyah dumanlar, şehrin birçok noktasından görüldü. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İtfaiye ekipleri, yangının söndürülmesi için çalışma başlattı. Alevler, yaklaşık yarım saat süren müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangında dumandan etkilenen 2 inşaat işçisine ambulansta müdahale edildi. Yangın nedeniyle hastane inşaatının dış cephesinde ve şantiye alanında hasar meydana geldi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, yangına ilişkin Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara YHT Gar binası yanındaki inşaatta izolasyon malzemelerinin tutuşması sonucu başlayan yangın itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesinin ardından kontrol altına alınmış olup; soğutma çalışmaları devam etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

CHP'Lİ GÖK: ÇOK KISA SÜREDE SÖNDÜRÜLDÜ
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, yangının çıktığı bölgeye gelerek, incelemelerde bulundu.
Basın mensuplarına da açıklama yapan CHP'li Gök, yangına çok hızlı müdahale edildiğini belirterek, "Yangın çok daha fazla büyüyebilirdi ama belediyemizin kahraman itfaiyecileri, bütün bölgelerde olduğu gibi burada da bir kahramanlık destanı yazarak, çok kısa süre içinde bir müdahale ile yangının söndürdüler.
Yangın tamamen sönmüş durumda, şimdi soğutma çalışmaları yapılıyor. Biz de arkadaşlarımızı kutladık ve teşekkür ettik. Elbette maddi hasar var ama Ankara'nın önemli bir noktasında çıkan yangının kısa sürede söndürülmesi hepimiz için önemli teselli kaynağı olmuştur. Ankara'mıza geçmiş olsun" dedi.
YANGININ ÇIKIŞ ANI KAMERADA
Öte yandan yangının çıkış anı cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Görüntülerde, izolasyon malzemelerinin yandığı, alevlerin bir anda büyüdüğü görüldü. Görevlinin 'Dışarı çıkın' diye bağırması ve inşaat işçilerinin de koşarak binayı tahliye etmeleri görüntülerde yer aldı.

Haberin Devamı