Gazete Vatan Logo

‘Alo polis oğlum IŞİD’e katılacak!’

Almanya’da yaşayan Türk baba oğlunu ihbar etti

Baba Muzaffer A. oğlunun IŞİD’e katılmak üzere Almanya’dan Türkiye’ye geldiğini polise ihbar etti. Ankara otobüs garında yakalanan 20 yaşındaki T.A. için 15 yıla kadar hapis istendi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün Suriye’de faaliyet gösteren koluna katılmak için Almanya’dan Türkiye’ye gelen genç hakkında “terör örgütü üyesi olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sanık T.A.’nın (20) babası Muzaffer A., “ihbarcı” olarak yer aldı. İddianameye göre, baba Muzaffer A., 18 Nisan 2015’te Düsseldorf’tan Türk emniyetini arayarak, oğlunun IŞİD’e katılmak üzere evden ayrıldığını ihbar etti. Harekete geçen polis, sanığı Ankara otobüs terminalinde yakaladı. Sanık T.A., emniyette verdiği ifadede, havaalanından otobüs terminaline geldiğini belirtti.
‘Gidecektim vazgeçtim’
IŞİD’e katılmayı daha önce düşündüğünü kaydeden sanık, ancak son dönemde örgütün yaptığı katliamlar nedeniyle bundan vazgeçtiğini ifade etti. İddianamede, sanığın 2014’te ve bu yılın ilk aylarında Türkiye’ye geldiğine işaret edilerek, T.A.’nın geçen yılki gelişinde polis tarafından yakalandığı, 2015’teki gelişini ise, “örgüte katılmak için değil, arkadaşını ziyaret için” gerekçelendirdiği kaydedildi. Sanığın, terör örgütüne katıldığının tespit edilemediği, ancak internetten örgüt hakkında bilgi topladığı ve örgütün Suriye’deki faaliyet bölgesine gitme konusunda ısrarlı çaba gösterdiğinin belirlendiği aktarılan iddianamede, bu nedenle hakkında “yeterli şüphe” bulunduğu bildirildi. T.A.’nın, “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapsi istendi.
‘Sosyal medyadan sempatizan topluyor’
İddianamede, IŞİD’in, “radikal selefi görüşleri doğrultusunda devlet kurmayı hedeflediği” belirtildi. Örgütün Niğde Ulukışla’da Türk güvenlik güçlerine saldırdığı, Kuzey Irak’ta Türk TIR şoförleriyle Musul Başkonsolosluğu personelini rehin aldığı, ayrıca Süleyman Şah Türbesi’ni kuşattığı anımsatılan iddianamede, örgütün sosyal medya üzerinden sempatizan topladığı kaydedildi.
En çok cihatçı temin eden ülke
ABD gazetelerinde yayımlanan Balkanlarda dini aşırıcılıkla ilgili ortak makalede Kosova’nın IŞİD’e, Doğu Avrupa ülkelerinden en fazla savaşçı temin eden ülke olduğu belirtildi. Makalede, küçük nüfusa sahip Kosova’nın insan başına IŞİD’e en fazla militan temin ettiği vurgulandı. Kosova’dan Yakın Doğu’ya savaşmak için yaklaşık 300 kişinin gittiği tahmin ediliyor. Makalede, başarısızlıklarını örtmek için Kosova Hükümeti’nin, bu sorunu küçümsediği iddia edilerek gereken mücadeleyi veremediği iddia edildi. Siyasilerin yanı sıra, yıllardır bu tür aşırıcılığı inkar eden en yüksek dini yöneticilerin de suçlandığı bu makalede Kosova’da İslam Birliği’nin, Yakın Doğu’dan mali akışın sürekliliğini temin etmek isteyen kökten dincilerin elinde olduğu belirtildi.
IŞİD Musul’da 5 yıldızlı otel açtı
Irak’ın Musul kentini kontrolü altında tutan IŞİD militanları, bir süredir iç çatışmalar nedeniyle kapalı olan Ninova Oteli’ni yeniden hizmete açtı. 5 yıldızlı otelin yeni adı ise “Varislerin Oteli” oldu. Militanların dinlenme ve tatil ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet vereceği açıklanan otelde, eskiden olduğu gibi içki servisi, dans, müzik veya kumar olmayacak. 262 odalı otel aynı zamanda, militanların düğünlerine de ev sahipliği yapacak. Otelde konaklamak isteyen kadın müşterilerin ise başlarından ayak parmaklarına kadar örtünmesi zorunlu.

Haberin Devamı