Gazete Vatan Logo

Almanya’dan tank ambargosu

Alman hükümeti, TSK’nın elindeki Leopard tanklarının modernizasyonu projesini tamamen rafa kaldırdı ve Türkiye’ye tank satışını da durdurdu

Almanya’dan tank ambargosu

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki Afrin’e yönelik askeri operasyonunda Alman üretimi Leopard 2 tanklarının kullanıldığına dair görüntüler Alman kamuoyunda tepki çekti. Başbakan Angela Merkel ile Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, şimdilik Türkiye’ye Leopard tank satışını durdurdu. Türkiye’ye Leopard tank satışının akıbetiyle ilgili nihai kararı yeni kurulacak hükümet verecek.

Der Spiegel dergisinin haberi üzerine açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “Leopard tanklarıyla ilgili bir komisyon toplanacaktı. Bu komisyon toplantısı ertelendi. Askıya alma ya da iptal diye bir şey yok” diyerek şunları söyledi:

Ertelendi, iptal yok!

En son leopard tanklar, motorlarla ilgili son bir komisyon toplanacaktı. Sanırım bu komisyon toplantısı ertelendi. Yani askıya alma ya da iptal diye bir şey yok. Benim bildiğim, bana söylenen buydu. Biz terörle mücadele ederken, müttefikimiz hele hele ilişkilerimizi düzeltmeye başladığımız, olumlu adımlar attığımız Almanya’dan da tabi destek ve dayanışma bekleriz. Teröristleri desteklememesini bekleriz. Onlar da, biliyorum baskı altında. Özellikle de Linken’in içindeki milletvekilleri tamamen PKK destekçisi, yüzde 90’ı. Bunlar bir tanesi var ki Hunko gibi her yerde PKK’nın avukatlığını yapıyor. Basında biraz baskı var. Ama sadece bildiğim komisyon toplantısının erteleneceği idi. Türkiye’nin savunma sanayindeki işbirliğinin tamamen iptali değil.

Haberin Devamı