Gazete Vatan Logo

Ali yüzbaşım biz geldik!

Şırnak’ta şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’ın silah arkadaşları, terhis olduktan sonra komutanlarının mezarını ziyaret etti

Ali yüzbaşım biz geldik!

Yüzbaşı Ali Alkan Şırnak’ın Beytüşşebab ilçesinde 21 Ağustos’ta PKK’lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit olmuş ve Osmaniye Garnizon Şehitliği’ne defnedilmişti. Önceki gün Beytüşşebap Ayvalık Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan terhis olan 9 silah arkadaşı onu unutmadı. Osmaniye Garnizon Şehitliğine giden, üzerlerinde Yüzbaşı Alkan’ın fotoğrafı ve “Ali Alkan’ın askerleri” yazılı formaları giyen grup, Alkan’ın mezarını ziyaret ederek çiçek bıraktı ve dua okudu, bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

6 askerini kurtardı

Terhis olan askerlerden Fazlı Çatal, gazetecilere, komutanlarına karşı vefa duygularını yerine getirmek için teskere aldıktan sonra onun mezarını ziyaret ettiklerini söyledi. Çatal çatışma anını gözleri dolarak anlattı: “Komutanımız uçaksavar mevzide bulunuyordu. Roketli saldırı başlayınca mevzisinden ayrılarak yanımıza geldi ve bizi tahliye etti. Biz ayrıldıktan sonra mevzi yakınlarına düşen bir roket mermisinin şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu şehit oldu. Mevziden çıkardığı 6 askerin hayatını kurtardı. Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil” diye konuştu.

Haberin Devamı