Gazete Vatan Logo

AKP İzmir’i serinletecek!

AKP, İzmir mitingine katılanları serinletmek için ilginç bir formül buldu

AKP, pazar günü İzmir’de yapacağı miting için “serin sistem” kurdu. Yurtdışından getirilen sistemle dört saat boyunca alana serin su buharcıkları püskürtülerek, mitinge katılanlar serinletilecek.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren AKP, Pazar günü İzmir’de yapılacak mitingde “katılımı en üst düzeyde tutmak” için bir ilke imza attı. Gündoğdu Meydanı’nda 35 derece sıcakta yapılacak olan mitingde vatandaşların sıcaktan etkilenmemesi için sadece Avrupa ve ABD’de uygulanan bir sistem getirildi.

AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Gündoğdu Meydanı’na kurulacak sistem sayesinde insanların sıcaktan etkilenmeyeceğini belirterek, “Kuracağımız özel bir sistem sayesinde alanın üst kısmına su pompalanacak ve sistem bu suyu buharlaştırarak, su buharcıkları halinde alana yansıtacak. Hava sıcaklığı ne olursa olsun, bu sistem havayı serinletecek” dedi.

Alınan önlemlerin bununla sınırlı olmadığını söyleyen Şengül, alanda gölge ortamının oluşturulması için ayrıca bin 500 şemsiyenin kurulacağını da ifade ederek, “Ayrıca vatandaşa 120 bin adet su da dağıtılacak” dedi.

Başkan iddialı

Kendi mitinglerinden sonra başka hiçbir siyasi partinin İzmir’de miting yapmaya cesaret edemeyeceğini savunan Şengül, “İzmir mitingi bugüne kadar İzmir’de yapılan tüm seçim mitinglerinden daha güzel bir miting olacak ve o gün İzmirlilere bayram havasında bir miting yaşatacağız. 8 Temmuz Pazar, 22 Temmuz seçim sonuçlarını önceden kutlayacağımız bir bayram şenliği şeklinde geçecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir mitingi demokrat İzmir’e yakışan bir miting olacak” dedi.

Yüz bin şapka dağıtılacak!

Miting için yapılacak olan diğer çalışmalar da şöyle:

* Miting alanına 50 ayrı seyyar tuvalet kurulacak. 20 el yüz yıkama ünitesi yerleştirilecek.

* Vatandaşa yüzbin şapka dağıtılacak.

* Yüz yirmi bin Türk bayrağı ve AKP Bayrağı dağıtılacak.

* Acil durumlar için meydanda 10 tam donanımlı ambulans hazır bekletilecek.

Haberin Devamı