Gazete Vatan Logo

Akdeniz’deki kanlı plan çöktü!

PKK’nın 11 kilo A4’ü ele geçti

Akdeniz’deki kanlı plan çöktü!

Foça soruşturması sayesinde PKK’nın Akdeniz’deki kanlı planı ortaya çıktı. Alanya’ya gömülmüş olan patlayıcı, el bombaları ve silahlar ele geçti.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2 Eylül günü polisin yaptığı yol kontrolü hem 9 Ağustos’ta Foça’da düzenlenen saldırıyı aydınlattı hem de PKK’nın yeni saldırılarını engelledi. Foça soruşturması kapsamında Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen operasyonla, terör örgütünün patlayıcıları ve çok sayıda silahı ele geçti.
Akdeniz’deki kanlı plan çöktü
Foça’da 9 Ağustos günü 2 askerin şehit olduğu bombalı saldırıyı gerçekleştiren, PKK’lı teröristler Burhan Bozkurt ile Yunus Çiçek, 2 Eylül’de Suriye’ye kaçmak isterken, Viranşehir’deki yol kontrolüne takıldı. Çıkan çatışmada Bozkurt öldü, Yunus Çiçek yaralı ele geçti. Çiçek’in sorgusunda elde edilen bilgilerle, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen beş kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan dördü dün tutuklandı. Yunus Çiçek ile gözaltına alınanların ifadelerinden, önce Foça bombacılarının kendilerini gören üç çiftçiyi öldürdüğü ortaya çıktı. Ardınan, gözaltına alınanlardan H.D.’nin ifadeleriyle, PKK’nın yeni saldırı hazırlığı ortaya çıktı. Antalya’nın Alanya ilçesinde önceki gün operasyon yapıldı. 10 kişilik terörle mücadele ekipi, önce Alanya Kalesi’nin bulunduğu yarımada üzerinde helikopterle tur attı. Ekip daha sonra, kaleye çıktı. Süleymaniye Camii ve Ehmedek mevkiinde arama yapan polis ekipleri, kale surlarına yakın bir ağacın altında kazı yaptı. Aramalar, Alanya girişinde Antalya yolu üzerinde ve ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Hacımehmetli Mahallesi’ne de kaydırıldı. Alanya Kalesi surlarını gören ormanlık alanda yapılan aramalarda, toprağa gömülü 11 kilo 200 gram A4 plastik patlayıcı, 20 el bombası, 5 elektrikli fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği, 4 Kalaşnikof ve 600 mermi bulundu. Operasyonda üç şüpheli de gözaltına alındı.

Foça’nın 10 katı tahribat

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, ele geçen patlayıcılar için, “Bunun yapacağı tahribat Foça’nın en az 10 katından fazladır. Bunlar kan emici vampirler” diye konuştu. Operasyonda, Foça saldırısında kuryelik yapan H.D.’nin kilit rol oynadığı öğrenildi. H.D. şehit olan Özkan Ateşli’nin ailesinin yaşam koşulları ve 2 yaşındaki oğlu Altay’ın görüntülerini izleyince itirafçı oldu ve Toroslarda saklanan patlaycıların yerini gösterdi.

Haberin Devamı