Gazete Vatan Logo

AK Partililere ateş emri Albay Cebeci’denmiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 15 temmuz darbe girişimine ilişkin Sütlüce’deki Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı işgale giden 14’ü rütbeli 74 asker hakkında iddianame düzenlendi. İddianame İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 236 sayfalık iddianamede 74 asker hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıl hapis cezası istendi.

AK Partililere ateş emri Albay Cebeci’denmiş

İddianameye göre, 15 Temmuz’dan önce 3 gün boyunca 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı Nurettin Baransel Kışlası’ndaki toplantılara katılan Albay Sadık Cebeci ‘ye Ak Parti İl Başkanlığı’nın işgal edilmesi görevi verildi. İddianamede 14 Temmuz’da da Hava Harp Okulu’nda da darbe toplantısı düzenlendiği, Albay Sadık Cebeci’nin de katıldığı bu toplantıda Harp Akademilerinden bu darbe girişimi olaylarına katılacak subayların organizasyonunun konuşulduğu anlatıldı.

Düzenli’yi suçladı

47. motorlu Piyade Alayı Alay Komutanı Albay Sadık Cebeci’nin ifadesi iddianamede yer aldı. Cebeci ifadesinde, Albay Muzaffer Düzenli’yi suçladı. Darbe günü Albay Düzenli’nin kendisini arayarak ‘askerleri çıkart’ dediğini söyleyen Cebeci, “Saat 22.30 civarında Tv’lerde Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarını görünce belli bir grubun yaptığını anladım. Ak Parti İl binasında görevli Üsteğmen Muzaffer ve akademi öğrencilerinden binbaşı aradı. Bina önünde halkın kalabalıklaştığını söylediler. Kendinizi emniyete alın şeklinde emir verdim. Kendinizi koruyun, gerekirse havaya ateş edin, bekleyin dedim” diye konuştu.

Haberin Devamı

İddianamede ise Albay Sadık Cebeci için, “Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı işgalini gerçekleştiren askerleri görevlendiren, darbe için buraları ele geçirmek için gönderen, yöneten, yönlendiren, askerlere halka ateş etmeleri yönünde talimat veren şahıs olduğu ve whatsapp üzerinden de gelişmelerden sürekli olarak Ankara’da bulunan Muzaffer Düzenli’yi bilgilendirdiği tespit edilmiştir” denildi. İddianamede Sadık Cebeci’nin darbecilerin kurduğu Whatsapp grubunda paylaştığı mesajlar da yer aldı.