Gazete Vatan Logo

AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman

AK Parti, TBMM Başkanlığı’na Baykal’dan sonra en yaşlı üye olan İsmail Kahraman’ı aday gösterme kararı aldı.

AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman

AK Parti, Meclis Başkanlığı için İsmail Kahraman’ı aday gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, dünkü Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, adaylarının İsmail Kahraman olacağını söyledi: “Sayın Başbakanımız milletvekillerimiz ile yapılan toplantıda önümüzdeki Meclis Başkanlığı süreci için bir geniş istişare yaptı. Herkes hür bir biçimde görüşünü ifade etti. Yapılan istişareler sonucunda, AK Parti’nin Meclis Başkan adayının İsmail Kahraman olarak belirlenmesine karar verildi.”

Islıklara tepki

Fransa’daki terör saldırısına değinen Çelik, önceki gün oynanan Türkiye-Yunanistan maçında saygı duruşu ve milli marşlar sırasında yapılan saygısızlığa tepki gösterdi. Ömer Çelik, Fransa’daki saldırıyla ilgili şöyle konuştu: “Bundan sonra terör örgütlerine yönelik topyekûn mücadelenin ne kadar önemli olduğu görülüyor. Bu konularda ortak tavır ve tutum geliştirilmediği müddetçe maalesef bu istihbarat paylaşımları zaman zaman yeterli karşılık bulmuyor ve gözden kaçan unsurlarla birlikte bu terör örgütleri bu tip büyük katliamlara imza atmış oluyorlar.”

Haberin Devamı

Refah-Yol döneminin Kültür Bakanı’ydı

Meclis’te Deniz Baykal’dan sonraki en yaşlı üye olan İsmail Kahraman, 1940 yılında Rize İkizdere’de doğdu. İÜ Hukuk Fakültesi’nde okurken Talebe Cemiyeti’nde başkanlık yaptı. Milli Türk Talebe Birliği’nin 48. dönem genel başkanlığını yaptı. 1974 yılında Çalışma Bakanlığı müşaviri oldu. 1996-1997 yılları arasında 54. Refah- Yol Hükümeti’nde Kültür Bakanı olarak görev yaptı. Kahraman, İlim Yayma Cemiyeti ve İş Dünyası Vakfı Yüksek istişare Kurulu üyesi ve İlim Yayma Vakfı kurucu üyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliği ve Birlik Vakfı Kurucular Kurulu başkanı. Kahraman, evli ve dört çocuk babası.