Gazete Vatan Logo

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Duhan Kalkan kaç yaşında, ne mezunu?

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı belli oldu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde AK Parti'nin Çankara Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Duhan Kalkan kaç yaşında?

AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan kimdir? Duhan Kalkan kaç yaşında, ne mezunu?

Duhan Kalkan kimdir? AK Parti Çankaya Belediye Başkan adayı Duhan Kalkan oldu. İşte Duhan Kalkan biyografisi ve siyasi kariyeri...

DUHAN KALKAN KİMDİR?

1983 yılında doğan Duhan Kalkan, 2007 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden, 2017 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Doktorasını 2015 yılında Gazi Üniversitesi Enerji üzerine tamamladı. 2019 Yerel seçimlerde AK Parti'den Kalecik Belediye Başkanı adayı gösterilen Kalkan, %60,5'lik oy oranıyla Kalecik Belediye Başkanı seçildi. Peki, Duhan Kalkan kimdir, kaç, yaşında, nereli?

2007 yılında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden, 2017 yılında Hukuk Fakültesi'nden mezun olmuştur. Doktorasını 2015 yılında Gazi Üniversitesi Enerji üzerine tamamlamıştır.

2008 yılında devlet memuru oldu ve Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, son olarak da 2015-2018 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı'nda kariyer uzmanı olarak görev yürütmüştür.

2018 yılında devlet memurluğundan ayrılarak Ankara Barosu bünyesinde serbest avukatlık yapmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

2018 yılında Ankara İl Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olarak görev almıştır. Aynı dönemde, AK Parti'nin Ankara'nın Elmadağ, Kızılcahamam ve Çubuk ilçelerinde koordinatörlük görevlerini üstlenmiştir.

31 Mart 2019 yerel seçimlerde Ankara'nın Kalecik ilçesine AK Parti'den Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Duhan Kalkan, %60,5'lik bir oy oranıyla Kalecik Belediye Başkanı seçilmiştir.