Gazete Vatan Logo

Afyonkarahisar'da toprağa verilen şehit er Atasagun'un annesinin feryadı

`Hainler seni Anneler Günü hediyesi diye mi gönderdi?'

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı sınır köyü Aktütün'deki karakola PKK'lı teröristlerin yaptığı baskında şehit olan 6 askerden 21 yaşındaki er Halil İbrahim Atasagun'un cenazesi memleketi Afyonkarahisar'ın Çobanlar İlçesi'nde 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Hanife Atasagun, tabutun başında "Kuzum hainler seni bana Anneler Günü hediyesi diye mi gönderdi?" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Ağabeyinin şehit olduğu gün erkek çocuk dünyaya getiren 20 yaşındaki Ayşe Çelik'e acı haberi güçlükle veren Hasan Çelik, eşini cenaze evine getirdi. Fenalaşan Ayşe Çelik hastaneye götürüldü. Cenaze namazında kadınlar da saf tuttu.

Türk bayrakları ile donatılan Çobanlar İlçesi'ne şehidin cenazesi saat 11.00 sıralarında ambulansla getirildi. Askere gitmeden 8 ay önce kapısının önünde düğünün yapıldığı ve en son 14- 20 Şubat tarihleri arasında iznini geçirdiği babasının evine getirilen Atasagun'un cenazesini yakınları ve ilçe sakinleri karşıladı. Şehidin güçlükle ayakta duran annesi Hanife ile babası Salih Atasagun, oğullarını son kez görmek için ısrar edince ambulansa alınarak oğulları gösterildi. Fenalık geçiren anne babayı yakınları, sağlık görevlileri ve askeri yetkililer sakinleştirmeye çalıştı. Anne Hanife Atasagun, "Biz seni güle oynaya göndermiştik. Böyle mi gelecektin? Asmalar yeşerdi yavrum, neredesin?" diye ağladı.

Şehit er Halil İbrahim Atasagun'un, onun öldüğü gün bir erkek çocuk dünyaya getiren kızkardeşi Ayşe Çelik'e acı haberi dün akşam saatlerinde eşi Hasan Çelik alıştırarak verdi. Bu sabah babaevine getirilen 2 günlük lohusa Ayşe Çelik, daha cenaze gelmeden acıya dayanamayarak fenalaştı. Genç kadın baygın halde hastaneye götürüldü. Halil İbrahim Atasagun'un 12 yaşındaki kızkardeşi Aysel, bir süre önce eşinden boşanan ağabeyinin düğün günü damatlığıyla çekilmiş fotoğrafına sıkı sıkı sarıldı. Baba Salih Atasagun, küçük Aysel'e sarılıp koklayıp öperek teselli bulmaya çalıştı.

Şehidin cenazesi daha sonra 5 bin kişinin saatler önceden gelip dev bir Türk bayrağı açarak teröre lanet yağdırdığı Çobanlar Hükümet Konağı önündeki Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Yakınlarının ve bir kadın subayın destek olduğu şehit annesi Hanife Atasagun, tabutun başında, "Kuzum hainler seni bana Anneler Günü hediyesi diye mi gönderdi? Bir arasaydın, elinde bir karanfille gelsen yeterdi. Ben seni davulu zurnalı gönderdim. Sen nasıl olur da bizi ağlatarak dönersin?" diye ağıt yaktı.

Binlerce kişinin bir ağızdan tekbir getirip `Kahrolsun PKK', `Şehitler ölmez vatan bölünmez', `Meclis'te PKK istemiyoruz', `Askere uzanan eller kırılsın', `Apo'nun piçleri yıldıramaz bizleri' sloganları attığı törende, `Şehitlerin bu vatana olsun canı feda, senin oğlun nerede sorun başbakana da' ve `Ordu millet elele devlet nerede' pankartları dikkat çekti.

SEVGİLİ ŞEHİT ANNEMİZ

Cenaze törenine Afyonkarahisarlı Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, AKP milletvekilleri Ahmet Koca, Sait Açba, Zekeriya Arslan, CHP milletvekili Halil Ünlütepe, MHP milletvekili Abdülkadir Akcan, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ile Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker de katıldı. Eroğlu törende, "Ordumuz teröristlere büyük darbeler indirmeye devam ediyor ve devam edecektir. Şehidim sen rahat uyu" dedi. Eroğlu konuşurken vatandaşlar, `Meclis'te PKK istemiyoruz' sloganı attı.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına Yüzbaşı Handan Taşçı ise şehidin annesine seslenerek, "Sevgili şehit annemiz, annelerin en saygıdeğeri bu Anneler Günü'nde yaşadığınız büyük acıyı sizinle paylaşıyoruz. Evladımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şerefli bir ferdi olarak bu vatanın bağrına gömülmüştür. Türk askeri çıkarsız, yalansız vatanı, milleti ve devleti uğruna her zaman şehit olmaya hazırdır ve Mehmetçik kahramandır. Sizin evladınız da bu kahramanlardan birisidir" dedi.

MÜFTÜ KADINLARI DA DAVET ETTİ

Şehidin cenaze namazını kıldıran Afyonkarahisar Müftüsü İlhami Kemaloğul, şehidin annesine sabır dileyerek, tüm şehit anneleri için de dua etti. Kemaloğlu, peygamberlerden sonra en önemli mertebede şehitlerin olduğunu belirterek, "Şehitlerin anneleri de öbür dünada Hz. Fatma'nın komşusu olacak"dedi. Kemaloğlu, daha sonra cenaze namazını kadınların da kılabileceğini hatırlatıp, "Bayanlarımız da saf tutabilir" diye davet etti. Bunun üzerine çok sayıda köylü kadın da saf tuttu. Cenaze askerlerin omuzları üzerinde Çobanlar İlçe Mezarlığı'na götürüldü.

AĞABEYE SON GÖREV

Kortej en önünde şehidin kızkardeşi Aysel ağabeyinin fotoğrafını taşıyarak yürüdü. Annesinin ağıtları arasında toprağa verilen şehidin üzerine toprak atılırken Afyonkarahisar Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker'in yardımıyla küçük kızkardeşi Aysel Atasagun da toprak attı.

Haberin Devamı