Gazete Vatan Logo

Adliyeler ne zaman açılacak 2020? Mahkemeler ne zaman olacak? Duruşmalar 15 Haziran’a mı ertelendi?

Adliyeler ne zaman açılacak? Mahkemeler ne zaman açılacak? Duruşmalar ne zaman başlayacak? Davalar ne zaman görülecek? 15 Haziran adliye tatili bitiyor mu? soruları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla yanıt buldu. Corona virüsü salgını kapsamından alınan kararlardan biri de mahkame ve davaların ertelenmesi oldu. 30 Nisan tarihine kadar ertelenmiş olan davalarla ve duruşmalarla ilgili son dakika değişikliği yapıldığını açıkladı. Erdoğan, 30 Nisan'da dolan dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin uzatıldığını açıkladı. Adliyeler ne zamana kadar tatil? Mahkemeler ne zaman olacak? Duruşmalar 15 Haziran’a mı ertelendi?

Adliyeler ne zaman açılacak 2020? Mahkemeler ne zaman olacak? Duruşmalar 15 Haziran’a mı ertelendi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle adli tatil sürecinin uzatıldığını açıkladı. Kabine Toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adli tatil süreciyle ilgili değerlendirmede bulundu. Erdoğan, corona virüsü önemleri çerçevesinde mahkeme ve adli tatil sürecinin sona ereceği tarihi açıkladı. Cumhurbaşanı'nın açıklamasının ardından Adli tatil ne zaman bitecek? Adliyeler ve mahkemeler ne zaman açılacak? Duruşmalar ne zaman başlayacak, davalar ne zaman görülecek? soruları da arttı.

Adliyeler ve mahkemeler ne zaman açılacak?

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, merakla beklenen adli tatil süreciyle ilgili konuştu.

Erdoğan şunları söyledi;

"Adliyelerdeki dava, icra, şikayet, itiraz, bildirim süreleriyle ilgili ertelemenin 30 Nisan'da dolan tarihini 15 Haziran'a kadar uzatıyoruz"

Tutuklu ve acil işler, dava zaman aşımı yakın olan işler ile ivedi sayılacak diğer iş ve işlemler haricindeki duruşma, müzakere ve keşifler 30 Nisan 2020 tarihine kadar ertelenmişti.

Haberin Devamı