Gazete Vatan Logo

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında yangın!

Adana'da bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangın, karşısındaki kolonya fabrikasına da sıçradı. İki fabrikadan çıkan alevler gökyüzünü kaplarken, havadan yangın söndürme helikopteri ve 4 TOMA'nın da katılımıyla itfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Adana'da geri dönüşüm fabrikasında yangın!

Yangın, saat 06.00 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Sarıhamzalı Mahallesi'nde yer alan sanayi sitesindeki bir geri dönüşüm fabrikasında çıktı. Tesisi kısa sürede saran alevler, karşısındaki kolonya fabrikasına da sıçradı. Firma yetkililerinin ihbarı üzerine yangına itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, çok sayıda tanker ve arazözle yangına müdahale etmeye başladı. Havadan yangın söndürme helikopteri karadan da İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı 4 TOMA da söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

VALİ ELBAN: ETKİLENEN İŞ YERİ SAYISI 18

Adana Valisi Süleyman Elban, bir geri dönüşüm fabrikasında çıkıp, kolonya fabrikasına sıçrayan yangına ilişkin konuştu. Yangından etkilenen iş yeri sayısının 18 olduğunu belirten Vali Elban, "Yangın, kısa sürede yan taraftaki iş yerlerine sirayet ediyor; aralarında bir kolonya tesisi var. Kolonya tesisindeki uçucu ve alkol olan tanklar patlayınca yangının diğer iş yerlerine sıçraması çok hızlanıyor. Şu an için hem belediyelerimizin itfaiye araçları hem ormanımızın arasözleri, helikopterlerimiz, emniyetlerimizin 8 TOMA'sıyla yangına müdahale sürüyor. Henüz kontrol altına alındı diyemeyiz. Ancak yangını yan iş yerlerine ve diğer yerlere sıçrama ihtimali biraz daha azaldı. Müdahaleler yoğun bir şekilde devam ediyor. Çevre kentlerden de itfaiye taleplerimiz var. Onlar da gelmeye başladılar. Şu an sevindirici taraf; bir can kaybımız ya da yaralı olmaması. Şu an itibarıyla yangından etkilenen iş yeri sayısı 18. Daha fazla iş yeri ve daha fazla alanın etkilenmemesi için arkadaşlarımız büyük bir gayretle olaya müdahale etmeye çalışıyor" dedi.

Haberin Devamı