Gazete Vatan Logo

80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?

80 maddelik yeni torba yasa tasarısı Meclis'e sunuldu. AK Parti'nin hazırladığı bu tasarıda evlilik kredisi, emekli ve memur zamları, ev hanımlarının emeklilik hakkı gibi birçok kritik konunun ele alınması bekleniyor. Ancak, tasarının içeriği ve maddeleri şu an için netleşmemiş durumda değil. Meclis süreci devam ediyor. Peki, 80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?

80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak? Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı?

AK Parti, TBMM Başkanlığı'na sunduğu 80 maddelik torba yasa teklifi ile çeşitli önemli düzenlemeleri gündeme getiriyor. Teklifin içeriğinde, bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi dışında tutulması, KKM süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza verilmesi gibi konular öne çıkıyor. Ancak, teklifin detayları henüz kesinleşmemiş durumda. Meclis sürecinde çeşitli değişikliklere uğrayabilir ve kabul edilmeden önce netleşecektir. Peki, Torba yasa Meclis’ten geçti mi, yeni torba yasa Resmi Gazetede yayınlandı mı, yürürlüğe girdi mi, hangi maddeler imzalandı? 80 maddelik torba yasa ne zaman çıkacak?

80 MADDELİK TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

AK Parti 80 maddelik torba yasayı Meclis'e sundu. AK Parti Grup Başkanı Güler; "Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz.Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor" açıklamasında bulundu. Torba yasanın Meclis'te kabul edilmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Konuya ilişkin gelişmeler yaşandıkça haberimize eklenecek.

Haberin Devamı

TEKLİFTE NELER VAR?

Ekonomide yeni torba yasa geliyor. 80 maddelik torba yasada en dikkat çekici başlıklardan biri ev hanımlarına emeklilik hakkı getirilmesi. Ayrıca deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yapanlara para cezası katlanacak. Öte yandan torba yasada şans oyunlarında ikramiye dağıtım oranının da artırılacağı belirtilirken çek ibraz yasağının da süresi uzatılacak.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

Depremden etkilenen illerde fahiş fiyat artışları için cezalar artırılacak.

İnşaat yapım işlerinde ve yapı malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara katlı idari para cezası verilecek.

Çek Kanunu'nda da değişiklik yapılacak. Çekin tarihinden önce bankaya ibrazını geçersiz kılan düzenleme 2 yıl daha uzatılacak. Uygulama 31 Aralık 2023 yerine 31 Aralık 2025'te sona erecek.