Gazete Vatan Logo

61/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

Taşıt yollarında, trafik düzeni içerisinde yer alan araçların bazı yerlerde duraklamaları veya park etmeleri yasaktır. Trafik kanununa göre yasak olan yerlerde araçların duraklamasının ve park etmesinin yasak olduğu ifade edilebilir. Karayolları trafik kanununun 61. maddesine göre yasak olan yerlerde park edilmesi ve duraklama yapılması 61/1A trafik kodu ile cezalandırılmaktadır. 61/1A trafik cezası koduna göre trafikte taşıt yolu üzerinde yasaklanan yerlere park edilmesi yasaktır. 

61/1A Trafik Cezası Kodu Nedir? 61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

61/1A trafik cezası koduna göre araçların taşıt yolu üzerinde park edilmesi ve duraklama yapılmasının yasak olduğu yerlerde park edilmesi veya duraklama yapılması durumunda sürücülere trafik cezası uygulanmaktadır. Sürücülerin taşıt yolu üzerinde park etmelerinin yasak olduğu yerlere park etmesi halinde cezai işlemlerin uygulanacağı ifade edilebilir.

Taşıt yolu üzerinde park etmenin veya duraklamanın yasak olduğu yerlere sürücülerin park etmesi durumunda cezai işlem uygulanacağı söylenebilir. Karayolları trafik kanunun 61. maddesinde yer alan kanuna göre yasak olan yerlerde duraklama yapmak veya park etmek durumunda trafik cezası alınacağının bilinmesi gerekmektedir. Taşıt yolu üzerine park edilmesi yasak olan yerlere park edilmesi durumunda uygulanan trafik cezasıdır. 

61/1A Cezası Ne Kadar, Nasıl İtiraz Edilir?

Trafikte, sürücülerin taşıt yolu üzerinde araçlarını park etmelerinin veya duraklamalarının yasak olduğu yerler bulunmaktadır. Taşıt yolu üzerinde yasak olan yerlere park edilmesi durumunda ise sürücüye trafik cezası verildiğini söylemek mümkündür. 61/1A trafik cezası kodu ile ceza kesilmesi durumunda 196 TL trafik cezasının uygulanacağını söylemek mümkün olmaktadır. Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlere park etmek yasaktır. Park edilmesi durumunda ise para cezasının kesileceğini söylemek mümkündür. 

Haberin Devamı

61/1A trafik cezası kodu ile ceza alan sürücünün ödemesi gereken ceza ücreti 196 TL olarak ifade edilebilir. Sürücülerin trafik kuralını ihlal etmesi durumunda ehliyetlerine de 15 ceza puanı ekleneceğini söylemek mümkündür. Trafik cezalarında erken ödeme indiriminin bulunduğu da bilinmektedir. Ceza kesildikten sonra ilk 15 gün içerisinde ödenmesi durumunda %25 indirim uygulanacağını söylemekte mümkün olmaktadır. Trafik cezasına itiraz edilmek istenmesi durumunda sulh ceza hakimliklerine şahsen başvuruda bulunulması gerekmektedir.