Gazete Vatan Logo

‘5 kuruş paramız yok buradan çıkamıyoruz!’

IŞİD tehdidindeki kentlerden Amara’daki 183 işçimiz...

IŞİD tehdidindeki kentlerden Amara’daki 183 işçimiz, şirket alacaklarını ödemediği için kaçamadıklarını söylüyor. Militanların saldırısından korkan işçiler, “Hepimiz toplasak 100 dolarımız çıkmaz. Bizi buradan kurtarın” diye feryat ediyor...

Irak Basra’daki Türk Başkonsolosluğu’nun önceki gün tahliye edildi, vatandaşların da kentten çıkması uyarısı yapıldı. Ancak Basra’ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta bulunan Amara’da çalışan Türk işçiler, Irak’ı terk edemiyor. Çünkü hiç paraları yok. İran sınırına yakın olan Amara ilçesinde, Acarsan’ın Uzay Çatı şirketi taşeronluğu ile yaptırdığı 400 yataklı bir hastane inşaatında çalışan 183 Türk işçi, alacakları ödenmediği için Irak’tan ayrılamadıklarını söylüyor ve yetkililerden yardım bekliyor. VATAN’a konuşan işçilerden İsmail Dağparçası, şirketin ayın 10’unda kendilerini göndereceklerini belirttiğini, ancak 8 gün geçmesine rağmen halen bölgeden çıkamadıklarını söyledi.

‘Düzelecek inşallah...’

Basra’ya çok yakın oldukları için Irak Şam İslam Devleti’nin (İŞİD) saldırılarına hedef olmaktan korktuklarını kaydeden Dağparçası, VATAN’a yaşadıkları korkuyu anlattı: “Burada mahsur kaldık. Gidecek paramız yok. Ana firma Acarsan taşeron şirkete ayın 1’inde parayı yatırdıklarını söylüyor ama taşeron şirket ise ‘Biz parayı almadık’ diyor. Bu nedenle biz de paramız olmadığı için Türkiye’ye dönemiyoruz. Ayrıca inşaat da durdu. Bu kadar işçiyiz , toplasan 100 dolar para çıkmaz üzerimizden. Şu an sadece taşeron şirketten bir yetkili var ondan da yanıt alamıyoruz. Sadece düzelecek inşallah diyor. Çatışmaların buraya sıçramasından endişeliyiz. “ İşçilerden Fevzi Demir de bir an önce Irak’tan ayrılmak istediklerini belirterek yetkililere yardım çağrısında bulundu.

Haberin Devamı