Gazete Vatan Logo

40 saniye süren kuyumcu soygunu

Maskeli ve pompalı tüfekli 4 kişi, bir kuyumcu dükkanından 80 bin lira alarak kaçtı. Soygun sadece 40 saniye sürdü

40 saniye süren kuyumcu soygunu

Yüzleri kar maskeli ve ellerinde pompalı tüfek bulunan 4 kişi, Sultangazi’de bir kuyumcu dükkanına girdi. Silah tehdidiyle kuyumcu ve içeride çalışanları etkisiz hale getiren soyguncular, yaklaşık 80 bin TL değerindeki altını alarak, geldikleri otomobille kaçtı. Ara sokaklarda izlerini kaybettiren soyguncular, parmak izi, delil bırakmamak için aynı mahalledeki boş bir alanda otomobillerini benzin dökerek yaktı. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen otomobil, polisin yaptığı incelemenin ardından otoparka çekildi. Polis, otomobilin çalıntı olup olmadığı araştırıyor.

‘Çok korktuk’

Hepsi silah kıyafetli, yüzleri kar maskeli ve uzun namlu silahlı 4 kişi, kuyumcuya girişleri, altınları alış anları ve 40 saniye içinde kuyumcudan kaçışları güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Soygun sırasında çok korktuğunu söyleyen kuyumcu Suat Kocatürk, “Sabah saatlerinde pompalı silahlarla içeri girdiler. Yere yatmamızı istediler. Hepsinin yüzü maskeliydi. Bu sırada iki soyguncu da başımıza silah dayamış bekliyorlardı. Vitrin tarafına geçerek yaklaşık 80 bin TL değerinde altınları alıp kaçtılar” dedi.

Soygun kamerada
Kimliği belirsiz 4 soyguncu kuyumcu dükkanına hızla geldiler ve hızla gözden kayboldular. Soygun güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken kuyumcu Suat Kocatürk büyük korku yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı