Gazete Vatan Logo

4 gün kala anket yaptırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda balıkçılarla mini bir halk anketi yaptı

Ankara dönüşü geldiği İstanbul’da genellikle kullandığı D 100 Karayolu yerine bu kez sahil yolunu tercih etti.

Sahil yolunu takiben Zeytinburnu ve Kumkapı’ya gelen Erdoğan, araçtan inerek balıkçılarla sohbet etti. Bir esnafın eliyle yukarıyı işaret ederek, “Oraya çıkmayın, böyle iyi” demesi üzerine Erdoğan, “Siz ne diyorsanız o” karşılığını verdi. Daha sonra, bir grup esnafın “Cumhurbaşkanı olun”, diğer bir grubun da “Başbakan olarak kalın” demesi üzerine Erdoğan, “Bakın gazeteciler de burada. Ne diyorsunuz?” diye sordu. Bunun üzerine esnafın büyük çoğunluğu alkışlayarak, “Başbakan” diye seslendi. Başbakan Erdoğan da buna karşılık gülerek, ellerini iki yana açıp “Aynen” dedi.

Vatandaşlar Erdoğan’ı alkışlamaya başlarken, Erdoğan da “Ama çok çalışacaksınız” diye konuştu. Bir esnafın “Turgut Özal, bir hata yapıp cumhurbaşkanı oldu, siz de aynı hataya düşmeyin” demesi üzerine, Başbakan Erdoğan, yanında bulunan Devlet Bakanı Atalay’a dönerek gülümsedi.

Başbakan olarak gelirim
Erdoğan, sahil yolunda aracından inerek piknikçilerle de sohbet etti. Piknikçilerin ikram ettikleri çayı içen Erdoğan, halkın arasında 15 dakika vakit geçirdi. Erdoğan, piknikçilerin yanından ayrıldığında gazetecilerin, “Cumhurbaşkanlığı konusunda konuştunuz mu?” soruları üzerine; “Başbakanlarının yanlarında olmasının erdemini yaşadılar. Ben de, onu yaşadım” diye yanıtladı. Erdoğan, gazetecilerin “Başbakan olarak bir daha onların yanına gelecek misiniz?” sorusuna da, “Neden olmasın” şeklinde yanıt verdi.

GAZETECİLERE BAŞKA YANIT: İşi bayağı ilerlettiniz
ANKARA- Başbakan Erdoğan, Ankara’dayken 23 Nisan nedeniyle yabancı ülkelerden gelen çocukların bayramını kutladı... Erdoğan, gazetecilerin yönelttiği sorulara şöyle yanıt verdi:

* Partinizin MKYK toplantısında “sürpriz olabilir” demişsiniz. Sürpriziniz nedir?
MKYK’dan böyle bir şey mi aldınız. Ben bunu zaten Almanya’ya giderken basın mensubu arkadaşlarınıza söylemiştim. 25 Nisan saat 24.00’e kadar böyle bir karar benim tarafımdan açıklanacak. Sağolsun MKYK, Genel Başkanlarına böyle bir yetki verdi.

* “Herkes çok şaşıracak” demişsiniz?
Bana göre öyle, sizce ne olacak bilmem.

* Sayın Abdullah Gül ile birlikte Sayın Arınç ile görüşeceğiniz ifade ediliyor?
Abdullah Bey ile görüştüm.

* Meclis Başkanı ile?
Görüşeceğim. Şu anda İstanbul programım var. Yarın Bursa’dayım. Pazar günü de döneceğim. Herhalde ondan sonra.

* AKP Milletvekili Ersönmez Yarbay adaylığını açıkladı.
Hayırlı olsun.

* Bir sürpriz bekleyelim mi?
Söyledim ya...

* Sayın Bakan Nimet Çubukçu’nun ismi geçiyor.
O da hayırlı olsun.

* Aday olmanız mı olmamanız mı sürpriz?
İşi bayağı ilerlettiniz...

Haberin Devamı