Gazete Vatan Logo

3600 ek göstergede son durum: Süleyman Soylu’dan 3600 ek gösterge açıklaması

3600 ek gösterge bekleyen yaklaşık 1 milyon 600 bin memur ve milyonlarca memur emeklisi Meclis’ten gelecek haberi bekliyor. 3600 ek gösterge ile ilgili peş peşe gelen haberleri ise, memuru umutlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ‘’Kapsamlı hazırlık yapıyoruz.’’ dedi. Bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi. İşte 3600 ek gösterge son dakika haberleri…

3600 ek göstergede son durum: Süleyman Soylu’dan 3600 ek gösterge açıklaması

Uzun süredir milyonlarca memur ve memur emeklisi, 3600 ek gösterge son gelişmeleri araştırıyor. 3600 ek gösterge sayesinde ellerine geçecek parada artış yaşayacak olan öğretmen, polis, hemşire ve din görevlileri, 3600 ek gösterge sonuçlarını merak ediyor. Henüz Meclis’e gelmeyen 3600 ek gösterge İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruldu. İşte detaylar…

EK GÖSTERGE SON DURUM: SÜLEYMAN SOYLU’DAN 3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Soylu, 3600 ek gösterge konusunda ise şu bilgileri aktardı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız hem partimizin Merkez Yönetim Kurulu’ndaki toplantıdan sonra Sayın Ömer Çelik’e açıklattırdı. Cumhurbaşkanımız, başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanımıza talimat verdi. Bu konuda topyekün bir çalışma yapılıyor. ‘Artık bu konuyu bitirelim, bir daha bu konuyu gündeme getirmeyelim.’ dendi. Şimdi, o konu üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde değerlendirilmektedir, çalışılmaktadır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EMEKLİLİK EK GÖSTERGE 3600'E ÇIKACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge ile ilgili, AK Parti seçim beyannamesi toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilik ek göstergelerinin 3 bin 600'e çıkacağını ve adaletsizliğin giderileceğini ifade etmişti. 1 milyon öğretmen, polis ve sağlık personelini ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili henüz somut bir adım atılmaması, emeklinin konuyla ilgili merakının da artmasına neden oluyor.

Haberin Devamı

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Unvan, sınıf, hizmet ve derecelere göre farklılık gösteren ek gösterge, bir başka adıyla da katsayı; devlet memurlarının çalışırken ki maaşlarının, emekli ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama yöntemi. Emeklilik maaşı ve ikramiyesi bu hesaba göre yapılıyor. Ek gösterge arttıkça maaş da artıyor. Göstergesi 3600 olan bir memur, 2500 olana göre daha fazla emekli ikramiyesi ve emekli maaşı alıyor. Bu nedenle de memurlar, emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli göreve atanmak istiyor.

  • Ek göstergenin 3600'e çıkmasıyla, memurların emekli aylıkları artacak
  • Düzenlemeyle Devlet Memurları Kanunu'ndaki ek gösterge cetveli, yeniden belirlenecek.
  • Memur sendikacılarınca 3600 ek gösterge, düzenlemesinin tüm kamu personelini kapsayacak şekilde genişletilmesi istenirken, düzenlemeyle öğretmen, polis, hemşire ve din görevlilerinin ek göstergelerinin arttırılması bekleniyor.
  • Yaklaşık 1,5 milyon memurun ek gösterge beklentisi karşılanacak.
  • Düzenlemeden emekli olan vatandaşların da yararlanması öngörülüyor.