Gazete Vatan Logo

300 kiloluk bombayı aracın içinde patlatmış

Kızılay saldırısında kullanılan araçta TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı 300 kilogramlık patlayıcı düzeneğinin bulunduğu belirlendi

300 kiloluk bombayı aracın içinde patlatmış

Ankara’daki terör saldırısıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya başlıyor. AA muhabirinin emniyet yetkililerden aldığı bilgiye göre, 13 Mart Pazar günü Kızılay Güvenpark yakınlarında gerçekleştirilen terör saldırısının ardından başlatılan soruşturmada, kullanılan patlayıcı türü ve miktarı belirlendi. Patlamanın ardından olay yerinde, sonrasında saldırıda kullanılan araçta Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede, saldırıda TNT, RDX, amonyum nitrat ve balmumu karışımı 300 kilogramlık patlayıcı düzeneği kullanıldığı tespit edildi.

Düzenek içeriden

Araç içerisinde patlatılacak şekilde hazırlanan düzeneğin olay anında araç içerisindeki kadın terörist tarafından harekete geçirildiği saptandı. Saldırıda, bombalı aracı PKK’lı Seher Çağla Demir’in kullandığı tespit edilmişti. Emniyet birimleri isme, hurdaya dönen bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları, parmak izi ve MOBESE görüntülerinden ulaştı. DNA tespitinin tamamlanmasının ardından saldırganın kimliği açıklandı. n Sertaç BULUR AA

Haberin Devamı

Sevgilisi Vahit aranıyor

Polis saldırıyı planladığı belirtilen Vahit K. isimli kişinin peşine düştü. Canlı bomba Seher Çağla Demir, patlama sırasında aynı otomobilde bulunduğu tahmin edilen ve cesedi bulunan Özgür Ünsal ve Vahit K.’nın Tekirdağ’da tanıştıkları ortaya çıktı. Vahit K.’nın, Demir’in sevgilisi olduğu iddia edilirken bu kişinin hem aracın satın alınması hem araca bomba yerleştirilmesi gibi bütün işleri organize ettiği öne sürüldü. Demir’in Vahit K. ile birlikte 27 Şubat’ta Ankara’ya geldiği tespit edildi. İkilinin Ankara’da Özgür Ünsal tarafından karşılandığı öne sürülürken, Demir ve Vahit K.’nın Kızılay’da keşif yaptıkları sırada MOBESE kameraları tarafından da birlikte görüntülendikleri belirtildi. Seher Çağla Demir ve Özgür Ünsal’ın saldırı öncesinde Ankara Gaziosmanpaşa’da birlikte ev kiraladıkları, saldırıda kullandıkları aracı da defalarca kullandıkları öğrenildi. Saldırıda kullanılan otomobile patlayıcıların, MOBESE kayıtlarına göre, Çamlıdere’den Ankara il sınırlarına girildiği sırada yerleştirildiği belirlendi.

Haberin Devamı

Polislere soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırı anına ilişkin MOBESE görüntülerinin internette yayınlanması üzerine, bazı emniyet görevlileri hakkında “soruşturmanın gizliliğini ihlal” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından soruşturma başlattı.

Başkent alarmda

Polis ekipleri, gün boyu başta Ankara-Konya karayolu olmak üzere, Konya çevre yollarında ve Ankara’ya giriş olan Gölbaşı ilçesinde önlem aldı. Yoldan geçen tüm otomobil, otobüs ve yük araçlarını tek tek durdurarak geniş çaplı inceleme yapan ekipler, otobüslerdeki yolcuları da tek tek kimlik ve GBT (Genel Bilgi Toplama) sorgusundan geçirdi. Yaklaşık 20 polisin görev aldığı uygulamada şüpheli görünen şahıslar da uzun uzun incelendi. Çelik yeleklerle uygulama yapan polislerin güvenliğini de uzun namlulu silahlı polisler sağladı.

HDP’li başkanın kardeşi gözaltında

Soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 14 kişinin sorguları devam ediyor. Şüphelilerden V.C.’nin, Şanlıurfa Viranşehir ilçesi Belediye Başkanının kardeşi olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı