Gazete Vatan Logo

29 Ekim kutlamasına yeni adres: Beştepe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez ev sahipliği yapacağı 29 Ekim resepsiyonu, ilk kez Çankaya Köşkü’nde değil Beştepe’deki yeni Cumhurbaşkanlığı binasında yapılacak

29 Ekim kutlamasına yeni adres: Beştepe

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için hazırlanan davetiyelerde ‘Cumhuriyet’in 91. yıldönümü vesilesiyle 29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 19.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda (Beştepe) düzenlecek kabul törenine katılımlarını...” ifadesi yer valdı. Buna göre resepsiyon Çankaya Köşkü’nde değil Cumhurbaşkanlığı’nın 29 Ekim’e kadar taşınma işlemlerini tamamlayacağı Beştepe’deki binada yapılacak. Geçtiğimiz Mart ayında Atatürk Orman Çiftliği’ndeki yeni binanın inşaatının durdurulması kararıyla ilgili olarak konuşan Recep Tayyip Erdoğan, “Hukuksuz olarak yaptığımız hiçbir şey yok. Güçleri yetiyorsa yıksınlar. Yürütmeyi durdurdular, bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım” demişti. Mimar Şefik Birkiye’nin tasarladığı idari bina, “Türkiye’nin en iyi korunan binası” olarak anılıyor. Erdoğan’ın buraya taşınmasıyla birlikte Başbakan AHmet Davutoğlu’nun da Çankaya’yı kullanacağı belirtilmişti.

Çankaya Köşkü AYM’de

Avukat Sedat Vural, Çankaya Köşkü’nün bundan sonra Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullanılmayacak olmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulunarak işlemin durdurulmasını talep etti. Başvuruda, Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde Köşk’ün, Cumhuriyet’in varlığıyla özdeşleşmiş bir simge olarak nitelendiği belirtildi. Başvuruda, Çankaya Köşkü’nü korumada anayasal ve tarihsel sorumluluğu bulunan yeni Cumhurbaşkanı’nın, yeni yerleşkeye taşınacak olmasının anayasaya, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkelerine aykırı olduğu savunuldu ve işlemin durdurulması istendi.

Haberin Devamı