Gazete Vatan Logo

28 Ekim otobüsler ücretsiz mi, otobüsler bugün bedava mı? Bugün otobüsler kaça kadar ücretsiz? (Otobüs, Metro, Metrobüs ve Marmaray)

28 Ekim’de otobüs, metrobüs, metro ve Marmaray'ın ücretsiz olup olmadığı sorgulanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de 28 Ekim Cuma günü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatilinde toplu ulaşım araçlarının ücret tarifesi araştırmaları hızlandı. Peki, 28 Ekim otobüsler ücretsiz mi, otobüsler bugün bedava mı? Bugün otobüsler kaça kadar ücretsiz?

28 Ekim otobüsler ücretsiz mi, otobüsler bugün bedava mı? Bugün otobüsler kaça kadar ücretsiz? (Otobüs, Metro, Metrobüs ve Marmaray)

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıldönümünün kutlanacağı 29 Ekim öncesi büyükşehir belediyeleri ücret ve sefer tarifeleri hakkında duyuru yayınladı. Peki, 28 Ekim otobüsler ücretsiz mi, Metro, Metrobüs ve Marmaray bedava mı?

28 Ekim otobüsler ücretsiz mi, Metro, Metrobüs ve Marmaray bedava mı?

Toplu taşıma hizmeti resmi tatil günlerinde vatandaşa ücretsiz olarak veriliyor. Ancak, 28 Ekim Cuma günü toplu taşıma bedava olmayacak.

29 Ekim’de toplu taşıma ücretsiz mi?

İBB

İstanbul’da toplu taşıma 29 Ekim Cumartesi günü ücretsiz yapılacak.

İETT törenlere askeri birliklerin ve öğrencilerin taşınması için araç tahsis edecek.

Vatan Caddesi’ndeki geçit töreni için alternatif İETT güzergâhları belirlendi. Sabah 10’da başlayacak kutlamalar boyunca Vatan Caddesi’ni kullanan hatlar, Millet Caddesi üzerinden seferlerini yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu ulaşım tarifesini 1 kuruş olarak belirledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıl dönümünde, 29 Ekim Cumartesi günü yapılacak kutlamalara İzmirlilerin katılımı kolaylaştırmak için toplu ulaşım tarifesini 1 kuruş yaptı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT, metro, tramvay ve İZDENİZ, İZULAŞ ve İZTAŞIT araçları, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü boyunca sembolik ücretle hizmet verecek. Uygulama, havalimanı, baykuş, bilet 35, kontörlü ulaşım kartları ile oto tahsis ve bağlı kalma tarifesi dışında kalan tüm seferlerde geçerli olacak.

26 Ekim 2022 tarihli 6296 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 00.00’dan 24.00’a kadar İZBAN seferleri ücretsiz olarak hizmet verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda toplu taşımalar ücretsiz hizmet verecek. EGO, Metro ve ANKARAY, Teleferik seferleri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ücretsiz olacak.