Gazete Vatan Logo

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajları ve resimli sözleri! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir, tarihçesi?

Kadına şiddete, kadın cinayetlerine, kadın sömürüsüne hayır demek, tepkilerini dile getirmek günün anlam ve önemine istinaden farkındalık oluşturmak isteyen kadın “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” için sözler ve mesajlar araştırıyor. İşte Resimli, anlamlı, mücadele vurgulu, şiddet karşıtı 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü mesajları ve kadına şiddete karşı uluslararası mücadele günü sözleri…

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü mesajları ve resimli sözleri! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedir, tarihçesi?

Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde, dayanışma ve mücadele vurgusu yapmak için Türkiye’nin dört bir yanında kadınlar arama motorlarına yönelerek Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedir? sorusuna yanıt ararken 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile ilgili sözler araştırıyor. Kadınlar eşit, özgür, şiddetsiz bir dünya için seslerini duyuracak.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedir?

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür.

BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

Bugünün 25 Kasım olarak belirlenmesinin nedeni 1960 yılında Dominik Cumhuriyeti'nde meydana gelen bir olaya dayanmaktadır. Ülkeyi diktatörlükle yöneten Rafael Trujillo'ya karşıtlığıyla bilinen Mirabal Kardeşler adlı üç kız kardeş, Trujillo'nun: "Ülkede iki tehlike var: Kilise ve Mirabal Kardeşler" şeklinde yaptığı açıklamadan günler sonra boğazlanıp dövülerek vahşice öldürüldüler.

Haberin Devamı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü mesajları ve sözleri

Kadına Şiddete HAYIR.!

Kadınlar İnsandır. Biz İnsanoğlu. - Neşet Ertaş

Kadınlara kalkan eller kırılsın...!

Kadınlara şiddet değil; sevgi gösterelim.

Kadına yönelik yapılan şiddet, insanlığa ihanettir.

"Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, "Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir". Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım'ı çıkarabilme ümidiyle…"

Unutma! Kadınlarımız; annelerimizdir, eşlerimizdir, çocuklarımızdır, sevdiklerimizdir, evine ekmek götüren emekçilerdir.

Kadına şiddeti durdurmak, önlemek herkesin görevidir.

Haberin Devamı

Şiddete maruz kalan tüm kadınlarımızın yanındayız.

Dişisine kötü davranan tek hayvan insanoğludur…

Kadınların toplumdaki yeri, saygınlığı medeniyetin göstergesidir.

Kadına şiddet toplumsal bir HASTALIKTIR!

Kadına şiddete hayır demek zorunda bırakılmayacağımız bir hayat diliyorum.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde kocaman bir “Biz” olalım.

"Bütün Kadınlarımızın 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kutlu olsun"

"‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara ışık tutması temennisi ile tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada yaşamalarını diliyorum"