Gazete Vatan Logo

22 Mart Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı Mı?

Ehliyet sınav sonuçları sorgulama için yapılacak işlemler için ehliyet sınav sonuçları için hazırladığımız haberi okuyabilirsiniz.

Her yılda 6 defa yapılan ve 2015'te ikinci defa yapılan ehliyet sınavının soru ve cevapları yayınlanırken, henüz sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmadı. 21 Mart' ta yapılması planlanan fakat yaşanan gelişmeler ile birlikte 1 gün ertelenen sınav, 22 Mart'ta yapılırken, sınavın üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra 22 Mart ehliyet sınavı soru ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yayınlandı.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İnternet üzerinden indirilebilen bu 22 Mart ehliyet sınav soru ve cevapları üzerinden adaylar her ne kadar tahmini puan hesaplaması yapabilse de bu konuda heyecanlı bir şekilde bekleyiş sürüyor. Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen ehliyet sınav sonuçları ile birlikte, sınavdan geçen ya da düşük not alarak bir kez daha sınava girmesi gereken sürücü adayları belirlenecek. Her sınavda olduğu gibi 2015 yılında yapılan bu ikinci sınavın da sonuçları online olarak duyurulacak.

Bu bakımdan ehliyet sınav sonuçları açıklandıktan sonra internet üzerinden ehliyet sınav sonuçları sayfasına giriş yaparak kimlik bilgileriniz ile sınav sonuçlarına ulaşmanız mümkün olacaktır. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz bir açıklama yapılmazken, yapılan son açıklamada belirtildiği gibi bu hafta içerisinde sonuçların online sisteme yüklenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Ehliyet sınav sonuçları için bu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Fakat bu süre içerisinde henüz ehliyet sınav soru ve cevaplarına bakarak tahmini puan hesaplaması yapmayanların, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden sorgulama yaparak bu kitapçıkları indirmesi yararlı olacaktır. Bu sayede tahmini de olsa ehliyet sınav sonuçları için bir puan belirleyebilirsiniz. Bu bakımdan sınavdan ortalama kaç puan alacağınızı da yapacağınız bu tahmin sonucunda öğrenebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda her sınav sonrasında, sonuçların açıklanması ile birlikte yoğun ilginin olduğu ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfasından sınava girmişseniz, siz de yararlanabilirsiniz. Herhangi bir işlem yapmanıza gerek kalmadan sadece kimlik bilgileriniz ile ulaşabileceğiniz ehliyet sınav sonuçları üzerinden sınav hakkında başarılı olup olmadığınızı görebilirsiniz.

Haberin Devamı