Gazete Vatan Logo

2017 yılında Ramazan hangi tarihte başlıyor?

2017 yılında Ramazan ayı hangi tarihte başlıyor sorusu oldukça merak edilmektedir. Üç ayların başlaması ile birlikte yapılan ibadetler arttırılır, günahlardan kaçınılmaya çalışılır ve gelen Ramazan ayı için hazırlıklar yapılır. Ramazan ayı ile ilgili merak edilenler haberimizde!

2017 yılında Ramazan hangi tarihte başlıyor?

Ramazan ayı her yıl Müslümanlar tarafından büyük bir heyecan ile beklenir. Ramazan ayı, Hicri takvime göre 9. Aya tekabül etmektedir. Hicri kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan 3 aylar olarak tabi edilmektedir. 3 aylar Müslümanlar için ayrı bir öneme sahiptir. Üç ayların içinde Regaip kandili, Berat kandili, Miraç kandili ve Kadir gecesi yer almaktadır.

2017 RAMAZAN AYI VE BAYRAM HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan takvime göre 2017 yılında üç aylar 29 Mart 2017 Çarşamba günü itibariyle başladı. Ramazan ayının başlangıç tarihi ise 27 Mayıs 2017 Cumartesi günüdür. Buna göre de 2017 yılının ilk orucu 27 Mayıs 2017 cumartesi günü tutulacaktır. Ramazan Bayramı ilk günü de 25 Haziran 2017 tarihine denk gelmektedir. İkinci günü 26 Haziran ve üçüncü günü de 27 Haziran Salı gününe denk gelmektedir.

Ramazan ayı Kuran-ı Kerim’in indirilmiş olduğu ay olduğu için tüm Müslüman alemi için çok önemli ve çok ayrı bir yere sahiptir. Kuran-ı Kerim’de bin aydan daha da hayırlı olduğu bildirilen Kadir gecesi de bu ayın içerisindedir. Bugün tutulacak olan oruç ile insanın hayatı boyunca kazanacağı bir sevap verilmektedir. Ramazan ayının son günlerinde tutulmakta olan Kadir gecesi orucu herkes tarafından ilgi ile karşılanmaktadır. İslam’ın temel ibadetleri arasında yer alan oruç Ramazan ayı içinde tutulur. Bu sebeple de Ramazan ayı Müslümanlar tarafından 11 ayın sultanı olarak nitelendirilir, Ramazan ayı en kutsal ay olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

Kadir gecesinde Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Ramazan ayı ayetlerinden birisi olan Bakara Suresi’nin 183. Ayetinde ‘’Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.’’ Şeklinde geçer.

2017 Yılı Ramazan Bayramı Ne Zaman?

Ramazan ayı bu yıl 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacaktır. Müslümanlar İslam dininin beş temel şartından bir tanesi olan oruç ibadetini de bu ayın içerisinde gerçekleştirecektir. 30 günlük bir dönemde tutulacak olan oruçlar 24 Haziran Cumartesi gününde Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte bitecektir.

Haberin Devamı

Ramazan ayının bitmesi ile de Ramazan Bayramı başlayacaktır. 25 Haziran 2017 Pazar günü başlayacak Ramazan Bayramı üç gün sürecektir. 27 Haziran 2017 Salı günü sona erecektir.

2017 Yılının Dini Günleri

10 Mayıs Berat Kandili - Çarşamba

27 Mayıs Ramazan Başlangıcı – Cumartesi

21 Haziran Kadir Gecesi - Çarşamba

24 Haziran Arefe - Cumartesi

25 Haziran Ramazan Bayramı 1. Gün – Pazar

26 Haziran Ramazan Bayramı 2. Gün – Pazartesi

27 Haziran Ramazan Bayramı 3. Gün - Salı

31 Ağustos Arefe - Perşembe

1 Eylül Kurban Bayramı 1. Gün - Cuma

2 Eylül Kurban Bayramı 2. Gün - Cumartesi

3 Eylül Kurban Bayramı 3. Gün – Pazar

4 Eylül Kurban Bayramı 4. Gün – Pazartesi