Gazete Vatan Logo

200 imza toplayıp genel başkanlığa aday olacak

CHP’nin 16-17 Ocak’taki kurultayında aday olmaya hazırlanan Mustafa Balbay, “200 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmayı planlıyorum” dedi. Muharrem İnce ve Umut Oran da yakında kararlarını açıklayacak

200 imza toplayıp genel başkanlığa aday olacak

CHP’de genel başkan seçiminin yanı sıra yönetimde de önemli değişikliklerin yapılacağı kurultay bu hafta sonu gerçekleştirilecek.

Bugüne kadar 34’ü olağan, 18’i de olağanüstü olmak üzere 52 kurultay gerçekleştiren CHP’de, 35. Olağan Kurultay için hazırlıklar tamamlandı.

120 imza gerekiyor

Genel başkan ve PM üyelerini seçecek bin 100 kurultay delegesi kongrelerde belirlendi. Genel başkanlığa adaylık için 120 delegenin imzası gerekiyor. Mevcut delege yapısı dolayısıyla, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na rakip çıkması düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor ancak genel başkanlık yarışında, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile eski CHP Milletvekili Umut Oran’ın da isimleri geçiyor.

Mustafa Balbay, “Kurultayda 200 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmayı planlıyorum. Bugün (dün) itibariyle imza toplamaya başladım. Genel Merkez’den dileğim, delegelere bir etkisinin olmaması” dedi.

Umut Oran’ın gelecek günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek, adaylığı konusundaki kararını açıklaması bekleniyor. İnce’nin adaylık konusundaki kararının ise önümüzdeki günlerde netleşeceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

İnce 415 oy almıştı

CHP’nin, 5-6 Eylül 2014’te gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultayı’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 740, diğer aday Muharrem İnce ise 415 oy almıştı. CHP Kurultay Yönetmeliği’ne göre genel başkan, gizli oy ve delege tam sayısının salt çoğunluğu ile seçiliyor. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise üçünü oylamada en çok oy alan aday genel başkan oluyor.

PM’de büyük değişiklik

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, 16-17 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek kurultay için çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı belirtiliyor. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve PM listesi üzerinde çalışan Kılıçdaroğlu’nun, önemli değişikliklere imza atacağı ifade ediliyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, 10 isim hariç 60 kişilik PM’nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun daha dinamik bir örgüt yapısı oluşturmak üzere çalışmaların yoğunlaştırdığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun ihracını istedi!

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, cuma namazı iznine ilişkin genelgeye destek verdiği gerekçesiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun partiden ihracı istemiyle partisi CHP’ye başvuracağını belirtti. Eminağaoğlu, dün yaptığı yazılı açıklamada, 1975’te cuma namazı saatlerine göre yapılan düzenlemenin ve 1997’de iftar saatlerine göre yapılan düzenlemenin Danıştay tarafından iptal edildiğini belirten Eminağaoğlu, “Partimin genel başkanı ve ilgili yöneticilerinin eylemi, parti anayasası olan Parti Tüzüğü’nün 2. ve 3. maddelerine açıkça aykırı olmakla, kendileri hakkında Parti Tüzüğü’nün 70/1-a-b maddeleri uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle partinin yetkili organına başvuru yapacağım” dedi.