Gazete Vatan Logo

18 Nisan Pazartesi İBB trafik durumu canlı takip!

İBB trafik durumunun yoğun olmasının sebebi şehrin nüfusunun fazla olmasıdır. İBB trafik durumu nüfusla birlikte araç sayısının da fazla olmasından dolayı daima yoğundur. İBB trafik durumunu internet üzerinden verilen hizmetler sayesinde kolaylıkla canlı takip edebiliyoruz.

18 Nisan Pazartesi İBB trafik durumu canlı takip!

Trafik yoğunluğu haritasında yer alan trafik ölçüm sistemleri tarafında Trafik Kontrol Merkezi’ne ile itilmiş olan anlık trafik bilgileri doğrultusunda yoğunluk verileri ve otomatik yoldayım meteorolojik gözlem duyarlılıkları tarafından alınmakta olan veriler doğrultusunda ki bilgileri sizlere bu yazımızda aktaracağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik durumu hakkında bu yazımızda bilgilere ulaşabilirsiniz. Daha sonrasında ise güzergâhları yönlendirilmeleri ve seyahat planlarını bu doğrultuda yapabilmektedir. Altyapı çalışmalarına ait bilgiler aynı zamanda işlenerek sayısal trafik yoğunluk haritası üzerinde sizlerin hizmetine sunulmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından hazırlanmakta olan bu haritada vatandaşlara hizmet sunmakta olan çok güzel bir uygulamadır yurtdışında ya da yurt dışında trafik bilgilendirme uygulaması olarak birincilik ödülü almış bir uygulamadır. İskele noktaları ve işyeri noktaları hakkında ayrıntılı bilgiye ve uygulama sayesinde ulaşabilirsiniz. Sizlerin belirlemiş olduğu güzergah doğrultusunda bu güzergahta yer alan anlık trafik yoğunluğu hakkında sesli olarak bir uyarıda alabilirsiniz. Oluşturulmuş olan bu haritada web aracılığı ile yayımlanarak yolcuların ve sürücülerin konforlu ve ekonomik bir seyahat yapabilmeleri sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

İBB TRAFİK DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Android sürümünü indirerek güzergâhlar hakkında anlık bilgi alabilir, duyurular ve havaya da yol trafiği hakkında çok ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasını indirerek siz de trafik yoğunluğu hakkında bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda işitme engelli vatandaşlar için düzenlenmiş olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi trafik kontrol merkezi ve Çağrı Petrolleri yardımı ile görüntülü bir şekilde görüşme yapabilir ve trafik hakkında çok daha ayrıntılı bir bilgi alabilirsiniz. Yaklaşık olarak 7 yıla yakın bir süredir uygulamalı olan web sayfası üzerinden yayınlanmakta olan yol yoğunluk trafiği haritası her gün yaklaşık olarak binlerce kişi tarafından tercih edilmekte ve ziyaret edilmektedir. Trafikte karşınıza çıkan yoğunluk yol çalışması kaza araç arızası gibi bilgileri trafik kontrol merkezine göndererek bu uygulamaların diğer kullanıcılar ile paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Kasım ayı itibariyle uygulama kullanmakta olan insan sayısı 3 milyonu geçmiş olarak bulunmaktadır. Uygulama sayesinde İstanbul genelinde güzergâhların anlık trafik durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. İl genelinde otoparkların anlık doğruluklarını çalışma saatlerini ve kapasiteleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Aynı zamanda uygulamanın iletişim bilgilerini ve sosyal medya hesaplarında da çok rahat bir şekilde ulaşabiliriz çok daha ayrıntılı bilgiler alabilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meteoroloji gözlem istasyonlarından alınmış olan bilgiler doğrultusunda yol yüzeyi ve hava durumu hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Yine uygulama sayesinde kent trafiğinin çok yüksek bir etkisi olan duyuru ve haberleşmenin hakkında da anlık bilgi alabilirsiniz aynı zamanda uygulama aracılığıyla Kent genelinde oluşan ve yer alan trafik kameralarını canlı bir şekilde izleyebilirsiniz. Aynı zamanda istek görüş ve önerilerinizi ise bu uygulama sayesinde çok kolay bir şekilde iletebilirsiniz. Uygulamada hakkımızda menüsünde yer alan uygulama hakkında en sık sorulan sorular ve sorulara verilmiş olan cevapları da bulabilirsiniz. Hatta bir saate kadar tahmini olarak seyahat sürelerinizi uygulama sayesinde görebilirsiniz.

Haberin Devamı