Gazete Vatan Logo

15 tatil uzayacak mı? Kar yağarsa tatili uzar mı? 6 Şubat okullar açılıyor mu?

İstanbul'da beklenen kar yağışı için uyarılar devam ediyor. Hafta sonundan itibaren etkili olması beklenen kar yağışının Salı gününde zirve yapması bekleniyor. Yarıyıl tatiline devam eden milyonlarca öğrenci de "15 tatil uzayacak mı, kar yağarsa yarıyıl tatili uzar mı" sorularına yanıt aramaya başladı. Kar yağışı altında 15 tatilin uzama ihtimali için gözler de resmi makamlara çevrildi. Peki 6 Şubat okullar açılıyor mu?

15 tatil uzayacak mı? Kar yağarsa  tatili uzar mı? 6 Şubat okullar açılıyor mu?

15 tatilin bitmesine sayılı günler kaldı. Milyonlarca öğrenci okula dönmeye hazırlanıyor. Ancak diğer yandan hafta sonundan itibaren beklenen kar yağışı için de uyarılar devam ediyor. Özellikle İstanbul'da beklenen kar yağışıyla birlikte yarı yıl tatilinin uzama ihtimali doğdu. Öğrenci ve velilerin kar yağışı uyarılarını takip ettiği bu günlerde 15 tatilin uzaması ihtimali de göz önünde bulunduruluyor. Peki İstanbul 15 tatil uzayacak mı? 6 Şubat okullar açılıyor mu?

15 TATİL UZAYACAK MI?

Yarıyıl tatilinin bitmesine sayılı günler kala Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı. İstanbul için paylaşılan verilerde özellikle 3-4 Şubat tarihlerinde yağmurlu hava etkili olacak. Sıcaklıklar 3 dereceye kadar düşecek.

5 Şubat Pazar gününden itibaren İstanbul'da kar yağışı etkili olacak.

6 ŞUBAT İSTANBUL'DA KAR TATİLİ OLACAK MI?

Öğrencilerin okula dönüşü kar altında olacak. Pazar gününden itibaren İstanbul'da beklenen etkili kar yağışı sonrası 15 tatilin sonu da kar yağışıyla birlikte gelecek. Bu durum sonrası öğrencilerin, "kar tatili olacak mı, 15 tatil uzar mı" sorularına yanıt aramasına neden oldu.

Haberin Devamı

Karın miktarına göre olası bir tatil haberinin hafta sonu verileceği düşünülüyor.

2023 İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN?

17-20 Nisan 2023 tarihleri arasında yılın ikinci ara tatili yaşanacak.

2023 YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

16 Haziran 2023'de yaz tatili başlayacak.