Gazete Vatan Logo

15 Aralık evde bakım maaşı yatan iller belli oldu! Evde bakım parası hangi illere yattı, 15 Aralık 2020 güncel liste…

Evde bakım parası yatan iller 15 Aralık 2020 listesi belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylere il il yatırılan evde bakım parasının hangi illere yatırıldığı merak ediliyor. Evde bakım yatan parası alan vatandaşlar arama motorlarına yönelerek evde bakım maaşı yatan iller 15 Aralık 2020 listesini sorguluyor. İşte 15 Aralık itibariyle evde bakım parası yatan iller güncel liste…

15 Aralık evde bakım maaşı yatan iller belli oldu! Evde bakım parası hangi illere yattı, 15 Aralık 2020 güncel liste…

Evde bakım parası yatan iller 15 Aralık listesi merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her evde bakım parası veriyor. Maaş alan engelli yakınları Kasım ayı bakım paralarının yatıp yatmadığını, hangi ile yatıp yatmadığını merak ediyor. SMS ve TC kimlik no ile sorgulanabilen evde bakım maaşının yattığı iller sorgulanıyor. Evde bakım parası yatan iller 15 Aralık 2020 güncel liste…

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER 15 ARALIK 2020!

Evde bakım maaşları, Bakanlık tarafından il il yatırılıyor. 15 Aralık 2020 tarihi itibarıyla 27 ile yatırıldı.

1- Aksaray

2- Bolu

3- Sakarya

4- Samsun

5- Antalya

6- Diyarbakır

7- Edirne

8- Konya

9- Zonguldak

10- Mersin

11- İstanbul

12- Denizli

13- Manisa

14- Şanlıurfa

15- Bilecik

16- Erzurum

17- Malatya

18- Ankara

19- Kahramanmaraş

20- Kırklareli

21- Balıkesir

22- Uşak

23- Sivas

24- Tokat

25- Bursa

26- Hatay

27- Afyonkarahisar

EVDE YATAN İLLERİ SORGULAMA

Evde Bakım aylığı ödemeleri E Devlet üzerinden sorgulanıyor. TC kimlik numarası ve E Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve butona tıklayın. Ardından açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar çıkıyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında tüm detaylara ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

E-DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Bakım ödemesinin yanında yaşlının kendisine de maaş veriliyor. Bunun için de bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Yaşlılığı nedeniyle herhangi bir işte çalışamayan ve geliri olmayanlara bağlanan maaş halk arasında 65 yaş aylığı olarak biliniyor.