Gazete Vatan Logo

120 Türk serbest!

Yardım filosu baskınının ardından İsrail tarafından gözaltına alınan Türk vatandaşlarından yaklaşık 200'ü serbest bırakıldı. Serbest bırakılan 120 Türk uçakla Türkiye'ye doğru yola çıkarken, ambulans uçaklar da 17 yaralıyı yurda getirmek üzere İsrail'den ayrılıyor

Türkiye’nin ültimatomunun ardından İsrail tüm yolcuları serbest bıraktı. Türk vatandaşları dışındaki yardım görevlileri sabah saatlerinde geceyi geçirdikleri Ber Şeva cezaevinden İsrail’in tahsis ettiği otobüslerle alınarak İsrail ile Ürdün arasındaki Allenby Geçiş Noktası’na getirildi. Burada işlemlerin tamamlanmasının ardından Ürdün’e geçtiler. Türk vatandaşları ise dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı’na geldi. Yakınlarına bir an önce kavuşmak isteyen aileler, dün sabah saatlerinden itibaren İstanbul Atatürk Havalimanı’na akın etti. Filistin ve Türk bayraklarıyla dikkat çeken grup, “Kahrolsun İsrail” sloganları attı. Yolcular, havalimanında gözyaşları ve sevinç gösterileriyle karşılandı.

ÜRDÜN’DE, TÜRK BAYRAKLARIYLA KARŞILANDILAR

Türk vatandaşları dışındaki yardım görevlileri otobüslerle İsrail ile Ürdün arasındaki Allenby Geçiş Noktası’ndan Ürdün’e geçti. Yolcuları yakınları, Türk bayrakları ve sevinç gösterileriyle karşıladı.

Sinan Albayrak otobüste!

Gazze’ye giden gemide yer alan ünlü dizi oyuncusu Sinan Albayrak, tutuldukları yerden havaalanına sevk edildikleri otobüs içinde görüntülendi. Gemide Sinan Albayrak’ın yanı sıra, abisi ve daha önce İsrail ile Türkiye ilişkilerinde kriz yaratan Ayrılık dizisinin konsept danışmanı Hakan Albayrak da vardı.

Kaptan ifade verdi

‘Mavi su içirdiler’


Saldırıya uğrayan Gazze gemisi kaptanı Talat Can Sonerk ve 8 mürettebat savcılara kanlı saldırı hakkında ifade verdi. İsrail askerlerinin kendilerini uzun süre susuz bıraktığı ve daha sonra da mavi bir kutu içerisinde suya benzer bir madde içirdiklerini öne süren mürettebat, bu maddeyi içtikten sonra sağlıklarının bozulduğunu iddia etti. Savcılık, 8 kişilik mürettebatı Adli Tıp Kurumu’na gönderdi.

Haberin Devamı