Gazete Vatan Logo

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi?

Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki teması “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” olarak belirlendi. Ankara’da ‘Millet Ormanı’ oluşturulacak. Peki, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi?

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi?

Her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 9 Temmuz tarihinde Abdullah Enes Şahin isimli bir kullanıcının Twitter'da "Bir fikrim geldi. Biz neden 'Ağaç Dikme Bayramı' ilan etmiyoruz’’ mesajının ardından  "Bu çok güzel bir fikir Enes. Biz her zaman yemyeşil bir Türkiye için çalıştık, çalışıyoruz. Milli bir ağaçlandırma bayramımızın olması için de ben ve arkadaşlarım her zamanki gibi üzerimize düşeni yapacağız" sözlerine yer vermişti. Peki, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi?

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN İLAN EDİLDİ?

Türkiye, 2019’dan beri 11 Kasım’ı ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak kutluyor.

Cumhurbaşkanlığı kararı gereği, her yıl 11 Kasım, 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, genelgede 11 Kasım'ı "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan ederek, şunları kaydetti:

"Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanması uygun görülmüştür.

Yeşilin her tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak bu anlamlı çevre seferberliği kapsamında tertiplenecek etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulacak her türlü destek, yardım ve kolaylığın tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca geciktirilmeksizin öncelikli olarak yerine getirilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim."

Haberin Devamı