Gazete Vatan Logo

10 ilde en az ilköğretim mezunu bekçi alımı yapılacak

Bekçilik alımı başvuru tarihleri ve başvuru şartları gündemde yer almaya devam ediyor. Binlerce aday, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından yayımlanacak bekçi alımı ilanlarını bekliyor. Bekçi alımı için henüz İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden net bir tarih verilmedi. Ancak İŞKUR üzerinden özel şirketler 10 ilde en az ilköğretim mezunu bekçi alıyor. Peki, Bekçilik başvuruları nasıl yapılır? Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir? İşte 2020 yılı İŞKUR bekçi alımı başvuruları hakkındaki detaylar…

10 ilde en az ilköğretim mezunu bekçi alımı yapılacak

Bekçilik başvurusu yapmak isteyen adaylar internette sıklıkla ‘Bekçilik başvuruları başladı mı?’ ‘Bekçili alım ilanı yayınlandı mı?’ ‘Bekçilik başvuruları nasıl yapılır?’ ‘Bekçi alımı başvuru şartları nelerdir?’ sorularını araştırıyor.

Bekçi alımı için henüz İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden net bir tarih verilmedi. Ancak özel şirketler İŞKUR aracılığıyla 10 ilde bekçi alımı yapıyor. İŞKUR üzerinden yayımlanan bekçi alımı ilanlarına başvuru yapacaklarda aranan başvuru şartları ve başvuru tarihi açıklandı.

İşte bekçilik başvurusu yapacak adaylarda aranan şartlar ve bekçilik ilanının detayları…

İŞKUR BEKÇİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR bekçi alımı İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 10 ilde yapılacak.

Özel firmalar tarafından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yayımlanan bekçi alımı ilanı başvuru şartları açıklandı.

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANI BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR bekçi alımı ilanına başvuru yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olması gerekiyor.

İŞKUR bekçi alımı başvuru şartları ise şöyle:

Haberin Devamı

- T.C. Vatandaşı olmak,

- İlköğretim, Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak yurt dışı okullardan mezun olanların denklik belgesine sahip olmaları,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Fiziki şartlarda erkeklerde ve bayanlarda herhangi bir sıkıntı çıkartacak engele sahip olmaması (Engelli adaylar için gerekli şartlar ilan detaylarında belirtilmiştir)

- Adayların sağlık yönetmeliği şartlarını taşımları, silah taşımaya engel bir durumun olmaması, herhangi bir yüz kızartıcı suçtan ceza almamış olmaları.

İŞKUR Bekçi alımı başvurusu için tıklayın