Mahsun Kırmızıgül, Bergen ile olan anısını anlattı
Ünlü şarkıcı Mahsun Kırmızıgül, Bodrum'dan bir mekanda sahne aldı. Kırmızıgül, geçmişte Bergen ile yaşadığı bir anısını anlattı.

Bodrum Yalıkavak'ta bir mekanda sahne alan Mahsun Kırmızıgül Bergen’in ‘Sen Affetsen Ben Affetmem’ şarkısını söyledi ve kariyerinin ilk zamanlarıyla ilgili anısını anlattı:

"12 yaşımda su satarak bisiklet almıştım. Onu da satarak ilk amatör albümümü çıkarmıştım. İstanbul’dan bir yapımcı beğendi."

"İlk sahne tecrübelerimi Bergen’le yaşadım ve yeri çok ayrıdır. Her şarkı söylediğimde Bergen ağlardı ve bana, ‘Sakın bu işi bırakma. Allah vergisi bir sesin var’ derdi."

Yıllar önce müziği bırakarak sinemaya yönelen çektiği ve oynadığı filmlerle adından söz ettiren Mahsun Kırmızıgül, 16 yıl aradan sonra geçtiğimiz yıl müziğe geri dönmüştü. 'Psikoloji-Beni Adım İsyan' adlı parçasıyla sevenleriyle buluşmaya hazırlanan ünlü sanatçı, geçtiğimiz ay Levent'deki ofisinde yeni şarkısının tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya gelmişti.

Muhabirlerin sorularını yanıtlayan Kırmızıgül; "Şarkının iki ismi var. 'Pskiloji ve Benim Adım İsyan'.

"Yıllar önce Dinle'yi çıkardığımda etrafımdakiler burun kıvırıp 'Sanki sana göre değil' demişlerdi ama zaman beni haklı çıkardı ve 'Dinle' şarkısı üzerinden yıllar geçmesine rağmen düğünlerde, gece kulüplerinde ve Dünya'nın dört bir yanında hala sevilerek dinleniyor. Bu yeni şarkım da 'Dinle' gibi" demişti.

Kırmızıgül, sözlerine; "Aslında bu yaz bir şey çıkacak mı diye sanatçı arkadaşlarımı bekledim ama slow ağırlıklı hareketli olmayan parçaları tercih ettiler."

"Herkesi sarsan hareketli bir şarkı çıkaramadılar. Ben de bu şarkıyı çıkarmaya karar verdim. Şarkıyı gördüklerimden etkilenerek yazdım. 4 Ağustos'ta Dijital platformlarda dinleyicisiyle buluşacak" şeklinde devam etmişti.

Mahsun Kırmızıgül, muhabirlerin "Müziğe uzun süre ara vermenizin pişmanlığını yaşıyor musunuz?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Ses telleri uzun zaman şarkı söylemeyince baya paslanmıştı. Yeni yeni kendimi bulmaya başladım. 16 yıl ara vermeseydim müziğe en az 50-60 şarkım daha vardı."

"İşin dijitale kaymasıyla müzik sektöründeki insanlar istediği geliri elde edemiyor. Biz albüm çıkarttığımızda milyon dolarlar kazanıyorduk. Şimdi gerçekten müzik endüstrisi ürettiklerinin karşılığını alamıyor."

"Sanatçılar birbirlerini kıskanır. Ben mesela güzel bir beste dinlediğimde keşke ben de yapabilseydim diyordum. Bu hepimizin doğasında var. Belki ben de iyi şeyler üretseydim ara vermeyip sanatçı arkadaşlarım da daha iyisini üretmeye çalışacaktı. Tek pişmanlığım bu diyebilirim."

Sosyal medya fenomenlerin şarkı çıkarmasıyla ilgili düşünceleri sorulan Kırmızıgül, "Önemli olan kalıcı olmaları ama renk katıyorlar. Dillere dolanıyorsa o şarkı başarılıdır. Tüketim dönemindeyiz, sanatta kalıcılık esastır. Orhan Gencebay, Zülfi Livaneli, Ferdi Tayfur gibi ustaların örnek alınması gerekiyor" demişti.

Geçtiğimiz haftalarda konser için Çeşme'ye giden Mahsun Kırmızıgül, taksi bulamayınca minibüse binmişti.

Yol boyunca yolculara mini bir konser veren Mahsun Kırmızıgül, "Çeşme'de minibüste bulunan dostlarla konser verdiğim doğrudur. Muhteşemdi" notuyla sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

BERGEN HAKKINDA
Asıl adı Belgin Sarılmışer olan Bergen, 16 Temmuz 1960'da Mersin'de dünyaya geldi. Henüz 6 yaşındayken, annesi Sebahat Çakır ile babasının boşanması sonucu, 1966'da annesiyle Ankara'ya yerleşti.
Yenimahalle Yunus Emre İlkokulu'ndan sonra Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü girdi ama maddi sıkıntılar nedeniyle ayrılıp yaşını büyülterek bir süre PTT'de çalıştı.
1977'de eğlenmek için gittiği gece kulübünde arkadaşlarının ısrarıyla sahneye çıkarak 'Batsın Bu Dünya'yı seslendirdi ve kulübün sahibi İlhan Feyman'dan teklif alarak, sahnelere adım attı.

Sahne adını, Norveç'in Bergen şehrinden etkilendiği için Bergen olarak belirleyen sanatçı, Feyman Gece Kulübü'nde Grup Lokomotif orkestrası ile birlikte Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne aldı.
Ankara'dan sonra iş için Adana'ya giden Bergen, burada Halis Serbes'le tanıştı ve bir yıl sonra da evlendi. 1982 yılında Atlas Plak'tan ilk longplayı olan 'Şikâyetim Var'ı çıkardı. Sanat yaşamındaki çıkışı devam ederken kocasının şiddet göstermesine dayanamayan Bergen, birçok kez eşinden kaçtı.
Ekim 1982'de İzmir'de çalışırken kocasının azmettirmesiyle yüzüne kezzap atıldı. Bu saldırıda tek gözünü kaybeden ve vücudun büyük bir kısmı yanan Bergen, tedavi sonrası Kibariye'yi meşhur eden 'Kimbilir' şarkısının bestecisi Cengiz Özşeker tarafından ikna edilip sahneye çıkarıldı.

Nisan 1989'da kocasından da resmen boşanan Bergen, Haziran 1989'da sahnelere dönüşünü, hayattayken ki son albümü olan 'Yıllar Affetmez' ile yaptı.

Yoğun bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine başlayan sanatçı 14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos'a bağlayan gece Adana Pozantı'da boşandığı eşi Serbes tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Sanatçının cenazesi memleketi Mersin'de defnedildi.

BERGEN'İN ŞARKILARI
1982 - Şikayetim Var LP (1986'da MC olarak yeniden basıldı.)
1983 - Kardeşiz Kader LP (1985 ve 1990'de MC olarak yeniden basıldı.)
1985 - İnsan Severse LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1986 - Acıların Kadını LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1987 - Onu da Yak Tanrım LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1988 - Sevgimin Bedeli MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1988 - İstemiyorum LP, MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1989 - Yıllar Affetmez (Aslen son albümü) MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1990 - Giden Gençliğim MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1990 - Garibin Çilesi Mezarda Biter MC (1999'da CD olarak yeniden basıldı.)
1991 - Son Ağlayışım MC, CD