Gazete Vatan Logo

Zam kararı! Yüzde 46.38 fiyat artışı olacak

İBB Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararla birlikte İstanbul'da suya zam yapıldı. Konutta kullanılan suyun birim fiyatı 11,69 TL'ye çıktı.

Zam kararı! Yüzde 46.38 fiyat artışı olacak

Bu ay İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda olağanüstü toplanan İSKİ Genel Kurulu, konutlarda birinci ve ikinci kademe Su kullanımında yaklaşık yüzde 100 Zam talebinde bulundu. Ancak İBB Meclisi’nin AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP grup başkan vekillerinin ortak imzasıyla İSKİ’ye sunulan teklif yüzde 46.38 oldu.

Teklif İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Karar Ekrem İmamoğlu’nun onayının ardından yürürlüğe girecek. Yeni fiyat tarifesine göre, İstanbul’daki konutlarda kullanılan 0-15 metreküp arası su KDV hariç 8.33 TL’den 11.69 liraya yükseldi.

Öte yandan, 16 Aralık 2021 tarihli Cumhurbaşkanı kararına istinaden belirlenen ve hanelerde her ay tüketilen her 2.5 metreküp suyun 0.5 metreküplük kısmı “insani su hakkı” olarak faturalandırılamayacak. İnsani su hakkı konut abonelerinin aylık tüketiminin 15 metreküplük kısmına kadar uygulanabiliyor.