Gazete Vatan Logo

Yüzde 70 indirimli ‘lüks’ cazip geldi

Urfalı taşlı bikinisini internetten aldı

Otto Grubu’nun dünyaca ünlü markaların ürünlerini yüzde 70 indirimle satışa sunduğu ve Almanya’dan sonra ilk kez Türkiye’de açtığı özel alışveriş sitesi Limango’ya gösterilen ilgi, Alman yatırımcıyı şaşırttı. Şırnak’tan ropdöşambır, Şanlıurfa’dan gelen taşlı bikini talapleriyle ciro beklenenin üzerine çıkarken 2010’da büyüme hedefleri 5’e katlandı

DKNY Jeans, Columbia, Iceberg, Mandarin Duck, Petit Betau, Paris Hilton gibi dünyaca ünlü markalar yüzde 70 indirimle internete girdi, Şırnak’tan ropdöşambır, Şanlıurfa’dan taşlı bikini, Trabzon’dan gelen saten pijama talepleriyle beklenenin üzerine çıkan cirolar Alman Otto Group’u bile şaşırttı. Otto Group’un Almanya’dan sonra ilk kez Türkiye’de açtığı private shopping (özel alışveriş) sitesi ’limango’ A gelir grubuna yönelik 150’ye yakın markanın yüzde 70’e varan indirimle satışa sunulması sayesinde B ve C gelir grubunu da çekince, 2010’da büyüme hedefleri de 5’e katlandı. Mayıs itibarıyla Türkiye pazarına giren ’limango’nun kayıtlı müşteri sayısı 150 bine ulaşırken aralarında kasabaların da bulunduğu 89 noktaya dünyaca ünlü markaların ürünlerinin satışı gerçekleştirildi. Günde 700’e yakın sipariş aldıklarını ve 1.000’den fazla ürünün satışını gerçekleştirdiklerini söyleyen Limango Türkiye Genel Müdürü Gülfem Toygar, “Limango’yla Türkiye’de yakaladığımız büyüme Almanya’daki merkeze de model oldu. Yeni pazarlara açılmak için Türkiye’yi model olarak kullanıyorlar” dedi.

Yüzde 70 indirim, 6 taksit

Limango’ya üyeliğin ’referans’ göstererek olduğunu belirten Toygar, üyelerin arkadaşlarını da siteye üye yaptıklarında ve onların ilk alışverişlerinden hediye çeki kazandığını açıkladı. Limango’nun konseptinin Avrupa’da ünlü markaların stoklarının hızlı bir şekilde eritilmesi amacıyla yaratıldığını da hatırlatan Toygar, Limango’da kampanyaların 4 gün sürdüğünü ve her gün 1 ya da 2 markayla özel bir kampanya düzenlediklerini anlattı. Toygar, “Müşterimiz devamlı tetikte bekliyor çünkü her sabah yeni bir indirimli ürünü satışa sunuyoruz. Anlık alışverişi tetikleyen bir sistemimiz var” dedi.

Limango’da en çok tekstil, kişisel bakım, ev ürünleri, aksesuar satışının gerçekleştiğini söyleyen Gülfem Toygar, “Dökme tava, bisiklet bile satıyoruz. Hatta dökme tavaları satışa sunduğumuzda birkaç saat içinde tükettik. Bir dudak dolgunlaştırıcı kampanyasında da yine 1 saat içinde tüm ürünler bitti” dedi.

Toygar, Türkiye genelinde aralarında kasaba ve köylerin de olduğu 89 noktaya satış yaptıklarını, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’ya dikkat çekici miktarda taşlı bikini, Şırnak’a röpdöşambr, ipek pijama sattıklarını söyledi.

2 BİN EURO HARCAYAN VAR

Limango’da alışveriş sepeti büyüklüğünün kişi başına ortalama 36 euro olduğunu, ancak 2 bin euro harcama yapan çok sayıda müşterilerinin de bulunduğunu belirten Toygar, sürekli alışveriş yapan müşterilerinin de İstanbul dışında en çok Anadolu’dan olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı