Gazete Vatan Logo

Yurt dışında yuva kurmaya talipler

Koç Holding CEO’su Çakıroğlu, Koçtaş’ın yurt içinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade ederken yurt dışında da büyüme fırsatları aradıklarını dile getirdi

Yurt dışında yuva kurmaya talipler

Koçtaş’ın İstanbul’daki 12., Türkiye’deki 42. mağazasının açılışı Emaar Square Mall’da gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak farklı sektörlerde faaliyet gösterdiklerini belirterek, uzun vadeli bir bakış açısıyla tüm paydaşlara değer yaratmaya çalıştıklarını, inovasyona, teknolojiye, Ar-Ge’ye, marka sahipliğine büyük önem verdiklerini kaydetti.

Koçtaş’ın Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Çakıroğlu, “Şimdiki odağımız Türkiye ama bu yurt dışına bakmayacağımız anlamına gelmez. Oradaki fırsatları da değerlendirmek istiyoruz. Tıpkı Arçelik gibi bütün şirketlerimizin yurt dışında operasyonel olarak faaliyet göstermesini isterim. Yurt dışında satın almalar devam edecek” dedi.

Yatırıma devam ediyoruz

Türkiye’nin büyümesine ve gücüne inandıklarını ifade eden Çakıroğlu, şunları kaydetti: “Her sektörde büyük yatırım fırsatları olduğunu görüyoruz. Bu çerçevede şirketlerimizde ara vermeden, kararlılık ve cesaretle yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. Bu inançla topluluk olarak, son 5 yılda 30 milyar TL’nin üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Aynı dönemde 10 bin kişinin üzerinde ilave istihdam sağladık. Toplam çalışan sayımız 95 bini aştı. Şirketlerimiz ülkemizin ihracatına her yıl daha fazla katkı yaparak liderliklerini sürdürüyorlar. Topluluk gelirlerinin yaklaşık 3’te 1’ini uluslararası pazarlardan elde ediyoruz. Ülkemizde Ar-Ge’ye en fazla yatırım yapan, patent başvurusunda bulunan topluluğuz. Son 10 yılda yaptığımız Ar-Ge harcamaları 7 milyar lira seviyesini aştı.”

Haberin Devamı

Pazar payımızı büyüteceğiz

Büyüyen perakende sektörü içerisinde paylarını arttıracaklarını, özellikle ev geliştirme perakendeciliğinde 10 milyar dolarlık pazardan daha fazla pay almaya çalışacaklarını ifade eden Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, Koçtaş’ın farklı kanalları üzerinden müşterilere aynı deneyimi yaşattıklarını belirterek, “Koçtaş’ın bugün fiziki konumlamasını görüyorsunuz. Dijitalleşme ayağında sadece perakende müşterilerimiz değil, perakende müşterilerimize hizmet veren ustalarımızla Koçtaş bir köprü vazifesi görmek üzere altyapı yatırımlarını yıl sonuna kadar tamamlamış olacak. Bir aplikasyon marifetiyle ustalarımız müşterilerimizle buluşabilecek. İnternet satış payı da şu anda yüzde 2 seviyelerinde bu payı artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı