Gazete Vatan Logo

Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları

Halka arz olacak şirketlerden duyurular gelmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlere yenileri eklenecek. Bazı şirketler Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) halka arz onayı alırken bazı şirketlerin başvuruları değerlendiriliyor. Peki, Hangi şirketler halka arz olacak? İşte yeni halka arz olacak hisseler!

Yeni halka arz olacak hisseler! Hangi şirketler halka arz olacak? Halka arz başvurusu yapan şirketler ve başvuru detayları

Şirketlerden halka arz haberleri gelmeye devam ediyor. Şirkeler, likidite sağlamak, yurt içi ve yurt dışında tanıtım, kurumsallaşma, kredibilite sağlamak ve yurt dışı yatırımlarını güçlendirmek amacıyla şirket hisselerinin bir kısmını halka arz ediyor. Halka arz olan şirketlere de bazı teşviklerden yararlanma ve vergi indirimi gibi ayrıcalıklar tanınıyor. Yılın son çeyreğine yaklaşırken şirketlerden halka arz kararları gelmeye devam ediyor. Borsa İstanbul’da işlem görecek şirketlere yenilerinin eklenmesi beklenirken bazı şirketlerin halka arz süreci SPK’da onay sürecinde bulunuyor.

HANGİ ŞİRKETLER HALKA ARZ OLACAK? 

SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri halka arz başvurusu yaptı

Savunma sanayisi ve ülke güvenliği için radar, silah sistemi, muharebe eğitim sistemleri, uydu ve İHA sistemleri, radyo frekans karıştırıcılar gibi bir dizi ürün üreten SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, halka arz başvurusunda bulundu.

Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan başvuruya göre, 8 milyonu sermaye artırımından, 4 milyon 250 bini ortakların pay satışından kaynaklanan toplam 12 milyon 250 bin adet payın halka arzı gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

İhraç edilecek pay karşılığında sağlanacak kaynağın halka arz maliyetleri düşüldükten sonra kalan kısmının yüzde 70'i şirketin Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayii Bölgesi'nde bulunan arazi üzerinde yeni yerleşkesinin yapımı ve üretim kapasitesinin artırılması için ilave makine ve teçhizat yatırımlarında kullanılacak.

Maçkolik halka arz başvurusunda bulundu

Hedef Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, %6,94 oranındaki iştiraki Maçkolik için halka arz başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Sporttz ve PRE'nin Maçkolik ve Sahadan'ı devralması 03.09.2021 tarihli açıklama ile kamuya duyurulmuştu.

Açıklamada “Maçkolik İnternet Hizmetleri ve Ticaret A.Ş.'nin 25 milyon TL sermayesinde PRE'nin maliki olduğu 8 milyon 500 bin TL nominal değerli 8 milyon 500 bin adet payın halka arzı için, Maçkolik tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulduğu şirketimizce öğrenilmiştir. “ ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım halka arz edilecek

Ahlatçı Holding, doğalgaz dağıtım şirketi Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım’ı halka arz edecek. Ahlatcı Doğal Gaz Dağıtım Enerji ve Yatırım A.Ş.’nin, çıkarılmış sermayesinin 168.500.000 TL’den 224.660.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle, 56.160.000 adet pay halka arz edilecek.

Halka arz, Kalkınma Yatırım Bankası, Vakıf Yatırım ve Ahlatcı Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından, “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemi ile gerçekleşecek.

Söke Un halka arz başvurusu yaptı

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. #ULUUN, yüzde 100 iştiraki Söke Un için Sermaye Piyasası Kurulu’na halka arz başvurusunu gerçekleştirdi. KAP açıklamasında, “Şirketimizin %100 Bağlı ortaklığı konumunda olan Söke Değirmencilik San.ve Tic. A.Ş. halka arzına ilişkin Sermaye Piyasası Kuruluna onay başvurusu yapılmıştır. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.” İfadesiyle yapılan başvuru duyuruldu.

Sanica Isı halka arz detayları belli oldu

Haberin Devamı

Sanica Isı, Gedik Yatırım Menkul Değerler Liderliğinde halka arz edecek. Gedik Yatırım liderliği ve İntegral Yatırım eşliderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemiyle gerçekleşecek.

Alfa Solar Enerji halka arz edilecek

Alfa Solar Enerji, Deniz Yatırım Menkul Kıymetler liderliğinde, 9.200.000 adet payını halka arz edecek. Şirket payları halka arz sonrası, Yıldız Pazar’da işlem görecek. Talep toplama sürecinin 3 iş günü olması ve halka arzın 2022 yılının son çeyreğinde gerçekleşmesi biliniyor. Şirket paylarının halka arzı, Deniz Yatırım liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En iyi Gayret Aracılığı” yöntemi ile gerçekleştirilecek.

Artemis halı halka arz Kasım’da olacak

Acme Holding’e ait markalardan biri olan Artemis Halı, halka arz edecek. Halka arzdan elde edilecek olan gelirler, şirketin kurumsallaşmasında kullanılacak. Artemis Halı’nın, Kasım ayında halka arz edilmesi planlandığı açıklandı.

Haberin Devamı