Gazete Vatan Logo

Yaz saati uygulaması devam edecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasına yönelik eleştirilere karşılık, güneşin İstanbul’da saat 08.20’de, Paris’te 08.34’te, Berlin’de 08.30’da ağardığını belirterek, “Oralarda problem olmuyor, bizde neden problem oluyor?” dedi. Bayraktar, yaz saati uygulamasına devam edileceğini açıkladı.

Yaz saati uygulaması devam edecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bakanlığının bütçe teklifinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı. Türkiye’nin her gün 1 milyar kilovatsaat elektriğe, 1 milyon varil petrol ve petrol ürününe, 150 milyon metreküp doğal gaza, yaklaşık 400 bin ton da kömüre ihtiyacı olduğunu ifade eden Bayraktar, Türkiye’nin büyüyen ve gelişen ekonomisi için mutlaka bu enerji tedarikinin sağlanması gerektiğini vurguladı. Bayraktar, “Bunu sağlarken dışa bağımlı kaynaklarla bunu yapmak istemiyoruz, enerjide tam bağımsız bir ülke olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Bakan Bayraktar, dünyada 412 santralin aktif bir şekilde elektrik ürettiğini, birçok gelişmiş ülkenin elektrik ihtiyacının büyük kısmını nükleer enerjiden karşıladığını, 17 ülkede de 58 yeni reaktör inşasının devam ettiğini söyledi. Bayraktar, “Biz de elektrik talebimizin yüzde 10’unu nükleerden karşılayalım istiyoruz” dedi.

Bayraktar şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Aralarında Amerika, İngiltere, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri’nin olduğu 22 ayrı ülkenin olduğu BM İklim Değişikliğiyle Alakalı Taraflar Konferansı’nda; net sıfır emisyon hedefine ulaşabilmek için dünyadaki mevcut nükleer kapasitenin 2050 yılına kadar 3 katına çıkarılması gerektiği konusunda bir deklarasyon yayınlandı. Dolayısıyla, dünya nükleere doğru gidiyor. Eğer iklim değişikliğiyle, çevreyle alakalı kaygılarımızda ciddiysek mutlaka dünyanın nükleer gücünün artması gerekiyor, dolayısıyla biz de ülke olarak bu çerçevede ilerliyoruz.”