Gazete Vatan Logo

'Yatak odamıza kadar girdi'

Ağaoğlu, Boğaz’ın ‘AĞA’sı oldu

Yeniköy’deki Carlton arazisinin tamamını satın alan Ağaoğlu, dün de İstanbul Boğazı’nın en değerli arazileri arasında gösterilen, Ortaköy’de Alarko Holding’in kiracısı olduğu merkez binanın yer aldığı 41 bin 553 metrekarelik arazinin yeni sahibi oldu.

Ali Ağaoğlu, Reina’nın karşısından Ulus’a kadar uzanan arazide Alarko’nun kiracı olduğu binaları koruyarak bir şehir oteli inşa etmeyi hedeflediklerini açıkladı. Arazinin değerinin 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olabileceği belirtiliyor.

İstanbul Boğazı’nın en değerli arazileri arasında gösterilen, Ortaköy’de Alarko Holding’in kiracısı olduğu merkez binanın da yer aldığı ve daha önce icradan 3 kez satışa çıkarılan 41 bin 553 metrekarelik araziyi Ağaoğlu Şirketler Grubu satın aldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Alarko Holding’in merkez binasının yer aldığı ve Reina’nın karşısından Ulus’a kadar ilerleyen yamaçtaki bölgeyi kapsayan arazide Alarko şirketinin kiracı olduğu binaları koruyarak bir şehir oteli projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini açıkladı. Boğaz’ın en gözde arazisiyle ilgili olarak çalışmalara başlamak için acele etmediklerini söyleyen Ağaoğlu, “Geçtiğimiz aylarda Yeniköy’deki Carlton arazisinin tamamını satın aldık. İstanbul Boğazı’ndaki bu yeni araziyi şimdilik stoğumuza koyduk. Şu an için Maslak’ta satışına başladığımız ve Ekim ayında Dubai’de Cityscape Emlak Fuarı’nda tanıtacağımız Ağaoğlu Maslak 1453 projesine odaklandık. Tüm enerjimizi bu projeye veriyoruz. Yeni araziyle ilgili bütün çalışmaları ise sonraya bıraktık. Ancak İstanbul’a çok önemli bir lokasyonunda ses getirecek bir şehir oteli kazandırmayı istiyoruz” diye konuştu.

“İnşaat, enerji ve turizm alanındaki yatırımlarımıza hız verdiğimiz bu dönemde, böylesine önemli bir konuma sahip bu araziyi alarak, yeni bir yatırıma daha imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Ağaoğlu, ‘’Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi çok değerli dostum İzzet Garih araziyi satın almamızdan sonra ‘Ağaoğlu araziyi alarak şirketimizin yatak odasına kadar girdi’ şeklinde espri de yapmış. Sevgili Garih’in bu sözleri de söz konusu arazinin değerinin bir göstergesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Değerleme şirketlerine göre arazi en az 750 milyon dolar

Sektörün önde gelen değerleme şirketleri yöneticileri ise arazinin değerinin 750 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında olabileceğini tahmin ediyor. Araziye ödedikleri rakamın çok yüksek olduğunu, ancak rakamın gizli kalmasını istediğini belirten Ağaoğlu, “İnşaat sektörünün böyle durgun olduğu bir dönemde Maslak’ta 2 bin konut satışı gerçekleştirdik, Dubai’de projeyi tanıtmaya gidiyoruz, böyle bir arazi aldık. Bu her şeyin yolunda olduğunu gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı