Gazete Vatan Logo

Van Arısu'da güneş enerji santrali hizmete girdi

Van’ın Tuşba ilçesinde Erciyes Anadolu Holding’in yenilenebilir enerji alanındaki yatırımı RHG EnerTürk Enerji tarafından devreye alınan Van Arısu Güneş Enerji Santrali, akıllı güneş takip sistemi teknolojisi kullanılan ve güneş hareketlerini takip edebilen 138.213 adet güneş paneli ile hizmete açıldı.

Van Arısu'da güneş enerji santrali hizmete girdi

Van Arısu Güneş Enerjisi Santrali yenilenebilir ve temiz enerji alanında yapılan yatırım olması yanında, yurt içinden tedarik edilen PV Panel Entegrasyonu, Güneş Yapısal Mekaniği ve PV paneldeki yerlilik oranıyla Türkiye’nin yerlilik barındıran santrallerinden biri olma özelliğine sahip.

784.000 m²’lik alanda yaklaşık olarak 110 futbol sahasını içine alabilecek büyüklüğüyle ve akıllı güneş takip teknolojisi kullanılan santralde 138.213 adet monokristal modül tipli güneş paneli ile toplamda 44 binin üzerinde konutun enerji ihtiyacının karşılanmasına olanak sağlıyor.

Van Arısu Güneş Enerji Santrali'nin açılışı Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Anadolu Holding Yönetim Kurulu üyeleri, Van Tuşba Belediye Başkanı Mehmet Salih Akman, RHG Enertürk yöneticileri ve basın mensuplarının katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.