Gazete Vatan Logo

Türkiye'ye Rus akını! İkiye katlandı

Rusya, önümüzdeki yaz sezonu hazırlıklarına başladı. Ülkedeki havayolu şirketlerinin Türkiye’ye uçak seferi sayısını yüzde 50 artıracağı duyuruldu.

Türkiye'ye Rus akını! İkiye katlandı

Türkiye, bu yaz 2019’daki 6 milyon Rus turist sayısına ulaşmayı hedefliyor.

HER GÜN 171 UÇAK İNECEK

Türkiye, hazirandan itibaren Rusya’dan her gün 171 uçak karşılamaya hazırlanıyor. Ukrayna savaşına rağmen Türkiye’ye ilgisini kaybetmeyen Rusya’da hükümete yakınlığıyla bilinen İzvestiya gazetesi, haziran ayından itibaren Rusya Havacılık Kurumu’nun Türkiye’ye sefer sayısını yüzde 50 artırma kararı aldığını yazdı.

Habere göre yazın Rusya’dan Türkiye’ye haftada bin 200 uçak seferi yapılacak. Planlamaya göre Rusya’daki 10 havayolu şirketi 750 uçuşu, Türk Hava Yolları da geriye kalan 450 uçuşu gerçekleştirecek.

Türkiye’ye en fazla direkt seferlerin İstanbul,Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir’e yapılması planlanıyor. İzvestiya gazetesine Türkiye’nin bu yılki Rus turist beklentisi hakkında bilgi veren Rusya’daki Türk Turizm temsilcisi İlker Özkan, “2019 yılında COVID-19 salgınıyla başlayan düşüşün bu yıl tamamen aşılmasını ve Türkiye’ye 6 milyonun üzerinde Rus turist gitmesini bekliyoruz” dedi.