Gazete Vatan Logo

Türkiye'ye çağ atlatacak! İşte TOGG'un gururlu yolculuğu

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG'un Gemlik'teki fabrikasının açılışı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı tören ile gerçekleşti. TOGG, bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, TOGG Teknoloji Kampüsü'nde üretilen akıllı cihazların gelişim sürecini aktardı.

Türkiye'ye çağ atlatacak! İşte TOGG'un gururlu yolculuğu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), sosyal medya hesabından yerli araç üretimine ilişkin yeni görüntüler paylaştı. Togg'dan yapılan paylaşımda Yeni Lig Gemlik etiketi kullanıldı ve "Togg Teknoloji Kampüsü" ifadelerine yer verildi.

Bakan Varank da aynı videoyu paylaşarak, "Avrupa’nın 1 numaralı ticari araç üreticisi, dünyanın sayılı otomobil ihracatçılarından Türkiye, artık kendi yerli ve milli markasıyla, modern üretim kampüsüyle yeni ligin de en önemli oyuncusu olacak. Togg milletimiz için bir gurur, dünya için örnek olacak." notunu düştü.

İKİ YENİ MODEL

Togg ile C-Sedan ve C-X Coupe modellerini görücüye çıkardı. Yapılan paylaşımda, "İlk akıllı cihazımız C-SUV’u banttan indirirken, sizi çalışmaları planlarımız doğrultusunda devam eden C-Sedan ve C-X Coupé ile tanıştıralım istedik." ifadelerine yer verildi.

ÖN SATIŞ İÇİN TARİH BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg'un banttan inme töreninin ardından yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız Togg siparişlerini Şubat’ta başlayacak ön satışla birlikte verecekler. Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacaktır. En çok merak edilen biri de aracın fiyatı ne olacaktır. Togg’un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şeklide tespit edileceğine babayiğitlerle beraber karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart sonunda pazara çıkacak ürününün fiyatının bugünden ilanı hem doğru hem de mümkün değildir. Sanıyorum, ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Hiç telaşe gerek yok. " demişti. 

Haberin Devamı

Türkiye’nin yerli otomobili Togg banttan indi. Anadolu kırmızı renk Togg’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kullandı.

Milliyet Gazetesi yazarı Levent Köprülü Togg'un banttan inme töreninin ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullanmıştı:

Yaklaşık 5 ay sonra piyasaya sunulması planlanan araçların bayiden değil temas noktalarından satılması planlanıyor. Bunun için birkaç ay içinde 19 civarında temas noktası açılacak. Ayrıca servis oluşumuna da başlanacak. Bugün pek çok markanın da yeni oluşturmaya başladığı bir yapı bu. Dünyada da uygulaması olan bir şey. Öte yandan çok yakında dijital ürünlerini de tanıtacak şirket. Yani sadece otomobil değil aynı zamanda dijital ürün ve sistemlerin de satışını yapacaklar. Şirket, daha önceki açıklamalarında 15 yıl içerisinde cari açığın azaltılmasına 7 milyar euro'luk katkı yapmış olacaklarını söylemişti. Gayri safi milli hasılaya ise aynı sürede 50 milyar euro'luk katkı sağlanacağı belirtiliyordu. Sonuçta 18 ay içerisinde Avrupa piyasaları başta olmak üzere ihracat için de girişimlere başlanacak. Almanya’da bir yapı kuruldu, orası şimdilik Ar-Ge tesisi gibi hizmet veriyor. Benzer şekilde hedef ülkelerde girişimleri olacağını düşünüyorum. Şu dönem elektrikli araç dönüşümü tüm dünyada hızla artan trend olduğu için Togg, bu trendi takip etti. Sunacağı teknolojik ve dijital hizmetler ile de rekabet şansını artırmış olacak.

Haberin Devamı

Önce de belirttiğim gibi, Togg sadece otomobil değil aynı zamanda dijital sistemler ve teknolojilerin yanı sıra pil de üreterek öne geçmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Bununla birlikte Togg'un bu aracı bir otomobil olarak değil akıllı cihaz olarak nitelendiriyor olması önemli. Bu otomobil sadece A noktasından B noktasına götüren bir araç olarak planlanmıyor. Akıllı telefon gibi kullanıcısına kolaylıklar sağlıyor. Togg, 3 tane oyun şirketiyle iş birliği içerisinde. Araç durduğu zaman oyun oynanabilecek belki de yahut borsaya girilebilecek, elektronik cüzdan olarak kullanabilecek, alışveriş yapabilecek. Elektrikli araçlar zaten geleneksel otomobillerin dışında araçlar. Togg, rekabatte avantaj sağlamak için bunu bir adım ileriye götürmek istiyor. Hazır sistem almak yerine startuplarla çalışıp onlarla birlikte yeni ürünler geliştirip, büyümek istiyor. Dolayısıyla aslında bir teknoloji şirketi de diyebiliriz.

Togg, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda Togg'un üretim serüvenine dair detaylara yer verdi. İşte o paylaşım:

Haberin Devamı