Gazete Vatan Logo

Türkiye'de çok iddialılar!

Yüzde 30 büyüme ile ödül aldılar...

McDonald’s Türkiye; bölgesinde ‘Dışarıda yeme içme pazarında olağanüstü büyüme’ ödülüne sahip oldu. McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır; bu prestijli ödülü Türkiye’ye ziyarete gelen Bölüm Başkanı Peter Rodwell’ın elinden aldı. McDonald’s Türkiye, 2012 yılını yüzde 30 büyümeyle kapatmayı hedefliyor.

Türkiye’de faaliyet gösteren McDonald’s;
bölgesinde ‘Dışarıda yeme içme pazarında olağanüstü büyüme’ ödülüne sahip oldu. McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır; bu prestijli ödülü Türkiye’ye ziyarete gelen Bölüm Başkanı Peter Rodwell’ın elinden aldı. Türkiye’de McDonald’s, 2012 yılını yüzde 30 büyümeyle kapatmayı hedefliyor.

McDonald’s Türkiye’nin içinde bulunduğu; Asya, Pasifik, Ortadoğu ve Afrika’yı içine alan APMEA bölgesindeki 37 pazardan biri olarak, bu bölgede ‘Dışarıda yeme içme pazarında olağanüstü büyüme’ ödülüne sahip olan tek ülke oldu. McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır’a ödül, McDonald’s Türkiye’yi ziyaret eden Bölüm Başkanı Peter Rodwell tarafından takdim edildi.

‘Bu ödül, ziyaretçilerimiz tarafından da takdir edildiğimizin bir kanıtı’

McDonald’s Genel Müdürü Dilek Başarır ödül hakkında şunları söyledi: “Bu başarıyı, McDonald’s Türkiye ailesinin her bireyinin çalışma ve bağlılığının bir yansıması olarak elde etmiş olmaktan gurur duyuyoruz. McDonald’s Türkiye olarak; bir yandan mevcut ürünlerimizi geliştirirken, diğer yandan yeni ürünlerle tüketicilerimizin değişen ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Bunlar arasında yer alan ve yanında küçük salata ile birlikte sunulan kepekli sandviçlerimizi, McBeefy’mizi ve zenginleştirdiğimiz kahvaltı seçeneklerimizi sayabilirim.”

“Bu yıl McD Cafe’yi de Türkiye’ye getirdik. Artık kahve zincirimizle de misafirlerimize yeni seçenekler sunuyoruz. Restoranlarımızı modern mimari konseptimiz ile dekore ediyor ve yeniliyoruz. Restoranlarımızdaki kapalı devre müzik sistemi Oxi-Gen Music Network’ün müziği ile yapılıyor. Çalışanlarımızın kıyafetleri için ünlü moda tasarımcısı Özlem Süer’le çalıştık. Gelecek dönem için de planladığımız birçok yeni uygulama var. Önümüzdeki dönemlerde de başarıyı farklılaşma geleneğini sürdürerek yakalayacağız.

Bu ödülü kazanmamız McDonald’s’ın bu başarısının misafirlerimiz tarafından da dikkat çektiğinin ve takdir edildiğinin bir kanıtıdır.”

‘Türkiye, bizim için stratejik öneme sahip bir ülke’
Peter Rodwell, Dilek Başarır’a ödülünü takdim ederken “Türkiye, McDonald’s sisteminde önemli bir stratejik ortak. Türkiye ziyaretimiz sırasında buradaki müşterilerin dinamizmi ve nüfus yoğunluğunun bu ülkeye sonsuz avantaj sağladığını gördük. Bu avantaj McDonald’s’a, bu pazarda daha çok, daha başarılı ve daha hızlı büyüyebileceği konusunda güven verdi” dedi.

Rodwell ve Asya, Pasifik, Ortadoğu ve Afrika yönetim ekibi Türkiye ziyaretleri sırasında McDonald’s Türkiye yönetim ekibiyle önümüzdeki yılın planları ve gelişmelerini gözden geçirdiler.

Asya, Pasifik, Ortadoğu ve Afrika yönetim ekibi, Türkiye ziyaretleri sırasında McDonald’s restoranlarını da ziyaret etti. Peter Rodwell, 2012 yılını yüzde 30 büyüme ve 200’ün üzerinde restoranla kapatan McDonald’s’ın, Türk halkına McDonald’s’ın emsalsiz sistemi, lezzetli ürünleri, mükemmel servisi ve ünlü restoran deneyimi ile hizmet etmeye kararlı olduklarını belirtti.

Türkiye’de McDonald’s

Dünyanın en değerli markalarından biri olan ve Türkiye’de 26 yıllık geçmişi olan McDonald’s Türkiye’de Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermektedir. McDonald’s, Türkiye’de 200’den fazla restoranı ve 5000’e yakın çalışanı ile yılda 93 milyona yakın kişiye hizmet vermektedir. Sunduğu ürün ve hizmetlerin tamamına yakınını Türkiye’de üretim yapan tedarikçilerden temin eder. Örneğin; McDonald's restoranlarında tüketilen etlerin tamamı Pınar Et’ten, patatesleri Konya Şeker’den, süt ürünleri Danone’dan sağlanır. McDonald’s, Adana, Adapazarı, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova illerinde ve bu illere bağlı çeşitli ilçelerde faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda 444 62 62 numaralı Çağrı Merkezi'nden ulaşılan AloServis hizmeti ile pek çok yere, ürünlerini eve servis olarak ulaştırmaktadır. McDonald's restoranlarının yarısına yakını kahvaltı servisi vermekte, alışveriş merkezleri dışında yer alan birçok restoran da 24 saat ya da gece 02:00'a ya da 03:00'a kadar hizmet vermektedir. 24 saat açık restoranlardaki kahvaltı servisi sabah saat 04:30’dan itibaren başlamakta ve sabah saat 10:30’a kadar sürmektedir.
McDonald’s tüm dünyada sporun en büyük destekçilerinin başında gelmektedir. FIFA ile Dünya Kupası, UEFA ile Avrupa Futbol Şampiyonası’nın destekçisidir. McDonald’s, tüm dünyada olimpiyatların en önde gelen sponsorlarından biri konumundadır. 1976 yılında Montreal’da başlayan McDonald’s’ın olimpiyat desteği her yıl artarak devam etmektedir. McDonald’s Türk Bayan Milli Voleybol Takımı’nın da sponsorları arasında yer almaktadır.

McD Cafe

McCafe yaklaşık 20 yıl önce Avustralya’da doğmuş bir konsepttir. Amerika, Kosta Rika, Paraguay, Güney Afrika, El Salvador, İspanya, Ukrayna, Kanada ve Malezya dahil dünyada 32 ülkede 1300’den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafe, Türkiye’de McD Cafe adıyla hizmet vermektedir. McD Cafe, Türkiye’de İstanbul’da 4 McDonald’s restoranında hizmet vermektedir. 2012 yılı sonuna kadar 3 milyon dolarlık yatırımla 10 McD Cafe açılması planlanmaktadır. Ülkelere göre değişmekle beraber McCafe performansı bugün McDonald’s işinin yaklaşık yüzde 15’ini oluşturmaktadır. Türkiye’de 2013 için yüzde 20-25 arasında (ciroda) bir büyüme öngörülürken 30 yeni McD Cafe açılması planlanmaktadır.

Haberin Devamı